Dr. Adrian Marinescu: „Valul al treilea va fi mai scurt”

Dr. Adrian Marinescu: „Valul al treilea va fi mai scurt
Dr. Adrian Marinescu

În ultimele zile s-a discutat din ce în ce mai mult în spațiul public despre valul al treilea din punct de vedere al infectărilor cu SARS-COV-2, respectiv despre noile restricții care ar urma să se impună. Dr. Adrian Marinescu, de la Spitalul Matei Balș, unul dintre cei mai vocali medici din România pe tema COVID-19, are vești bune.

În opinia lui Marinescu, valul al treilea va avea o durată mai scurtă, comparativ cu primele două. Potrivit medicului, campania de vaccinare va avea un rol important în acest sens.

„Ce sper însă,ca în măsură în care vaccinarea merge dinamic, sper că acest val va fi mai scurt pentru că persoanele vulnerabile se vaccinează, ar trebui să scadă formele medii și severe și presiunea. Ne-a prins valul 3 cu număr mic de persoane vaccinate. După 25% ar trebui să se vadă.

Probabil, în două luni ar trebui să avem o scădere a presiunii. Tulpina din Marea Britanie e predominantă”, a declarat Adrian Marinescu, director medical la Institutul „Matei Balș”.

Cifrele campaniei de vaccinare anti-COVID-19în România

2,5 milioanede doze de ser anti-COVID-19 au fost administrate la nivel național, de la debutul campaniei de imunizare. Dintre acestea, peste 2 milioane au fost Pfizer/BioNTech, aproape 200.000 de la Moderna, iar aproape 300.000 de la AstraZeneca.

De la începutul campaniei de vaccinare anti-COVID-19în România, au fost înregistrate aproape 9.000 de reacții adverse, potrivit datelor oficiale. Din totalul reacțiilor adverse, jumătate au apărut în uma administrării serului produs de Pfizer/BioNTech, aproximativ 650după vaccinarea cu Moderna, iar aproape 4.000după adiministrareaserului dezvoltat de AstraZeneca.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`