Dr. Adrian Marinescu, despre valul de gripe și viroze: E o presiune destul de mare pe camerele de gardă. Numărul de cazuri ajunge de multe ori să depășească situația din alți ani (VIDEO)

Dr. Adrian Marinescu, despre valul de gripe și viroze: E o presiune destul de mare pe camerele de gardă. Numărul de cazuri ajunge de multe ori să depășească situația din alți ani (VIDEO)
Foto: Pixabay

Numărul de cazuri de infecții respiratorii ajunge de multe ori să depășească situația din alți ani, a declarat directorul medical al Institutului Matei Balș, dr. Adrian Marinescu, vineri, la Știrile B1 TV prezentate de Gabriela Mihai.

Dr. Adrian Marinescu, pe B1 TV, despre valul de gripe și viroze

Întrebat despre situația din camerele de gardă, medicul a explicat: „Lucrurile sunt evidente, suntem în plin sezon de infecții respiratorii și nu este ceva care ar trebui să ne mire. Practic, în fiecare iarnă avem sezonul, care înseamnă nu numai gripă, înseamnă virusuri care se transmit pe cale respiratorie, chiar și infecții bacteriene”.

„Ce vedem acum la camerele de gardă, din păcate, e o presiune destul de mare. Numărul de cazuri ajunge de multe ori să depășească, practic, nu numai media, dar chiar situația din alți ani. Adică anul acesta, din păcate, e o creștere destul de importantă”, a adăugat Adrian Marinescu.

„Încă din toamnă discutam că în momentul în care vorbim de un sezon de gripă, dacă vrem într-adevăr să prevenim și să existe liniște, ar trebui într-adevăr să fie o vaccinare care să fie confortabilă la nivelul populației, deci lucrurile ar trebui pregătite din toamnă. Un al doilea aspect, niciodată nu poți să știi de la început cum va fi evoluția și pentru gripă, și pentru alte viroze, după cum nu poți să știi cum e evoluția și pentru rujeolă. Rujeola n-are nicio legătură cu sezonul rece și, totuși, în momentul de față, avem și infecții respiratorii, avem și rujeolă”, a mai spus el.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`