Explozie puternică urmată de incendiu la o pensiune din Cluj-Napoca. O persoană a murit, cel puțin doi răniți cu arsuri grave (VIDEO, GALERIE FOTO)

Foto: Inquam Photos / Raul Stef

UPDATE: Cauza principală a tragediei ar fi acumularea de gaze, susține Emil Boc.

”Explozie în această dimineaţă la o pensiune de pe strada Dunării. Din nefericire, în această dimineaţă, în jurul orei 7, a avut loc o explozie la pensiune de pe strada Dunării. Cauza: acumulare de gaze. Din nefericire, s-a raportat, până acum, un deces, două persoane cu arsuri destul de consistente şi o persoana se află în stare de şoc. Şocul exploziei a afectat şi unele magazine şi locuinţe învecinate. În acest moment analizăm starea clădirilor învecinate pentru a decide în conformitate cu prevederile legale. Mulţumesc tuturor structurilor de urgenţă pentru intervenţia rapidă şi profesionistă”, a scris pe Facebook, primarul Clujului, Emil Boc.

ȘTIRE INIȚIALĂ: O explozie a avut loc la o pensiune din Cluj-Napoca, vineri dimineață. Pensiunea se află pe strada Galați. Din primele informații, cel puțin două persoane au fost rănite și o a treia a fost găsită carbonizată.

Imaginile din Galeria Foto pot fi văzute AICI.

Explozie urmată de incendiu în Cluj-Napoca

Explozia a afectat imobilele din jur pe o distanță de 30m, există geamuri sparte la mai multe locuințe. 30 de pompieri se află la locul exploziei.

Două persoane sunt rănite, iar o alta a cerut ajutor după ce a făcut un atac de panică. De asemenea, încă trei persoane au fost asistate medical însă fără a fi transportate la spital.

„IPJ Cluj a fost sesizat prin SNUAU 112 despre faptul că la o Pensiune, din localitate, în urma unor acumulări de gaze, s-a produs o explozie, urmată de incendiu. În urma exploziei, 2 persoane au fost evacuate, acestea prezentând arsuri pe toată suprafața corpului. Din informațiile deținute rezultă faptul că, în interiorul pensiunii s-ar mai afla o persoană. Forțele ISU acționează pentru identificarea persoanei și lichidarea incendiului”, transmite IPJ Cluj într-un comunicat de presă.

„Eu eram treaz deja când a fost explozia, s-a cutremurat tot blocul, deşi suntem la vreo 250m de locul respectiv. La noi în bloc şi la alte câteva din jur a picat instant curentul. Cioburile şi resturile au zburat vreo câteva zeci de metri în jur.”, a declarat pentru monitorulcj.ro un bărbat care locuieşte la doar câţiva metri de locul exploziei.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`