Două minore din Brașov au fost forțate să se prostitueze. Una e depedentă de droguri, iar cealaltă nu are familie și a fost bătută

Două minore din Brașov au fost forțate să se prostitueze. Una e depedentă de droguri, iar cealaltă nu are familie și a fost bătută
Sursa foto: Pixabay

Patru persoane din Brașov au fost arestate preventiv, într-un dosar în care sunt acuzați că au obligat două minore să se prostitueze. Una dintre adolescente are 17 ani și este dependentă de droguri, iar cealaltă, în vârstă de 16 ani, nu are familie și a fost constrânsă de indivizii respectivi prin acte de violență fizică și psihică, afirmă DIICOT, vineri, într-un comunicat de presă.

Două minore forțate să se prostitueze

Procurorii spun că, în septembrie 2023, „unul dintre inculpați a recrutat o persoana vătămată minoră în vârstă de 17 ani și abuzând de situația de vădită vulnerabilitate în care aceasta se afla , cauzată de dependența de droguri, a exploatat-o sexual până în luna mai 2024, obligând-o la practicarea prostituției, în scopul obținerii unor sume de bani în mod facil”.

„Cu privire la alți trei inculpați,  cercertările efectuate au relevat că, în perioada aprilie-iulie 2024, au recrutat, adăpostit și transportat în diferite locații o victimă minoră, în vârstă de 16 ani pe care au determinat-o prin acte de violență fizică și psihică să practice prostituția în folosul lor. Inculpații au profitat totodată și de situația de vulnerabilitate în care se afla victima minoră  cauzată de lipsa  suportului familial și a mijloacelor minime de subzistență. Sumele de bani obținute de persoana vătămată din activitatea infracțională au fost însușite de inculpați”, se arată în același comunicat.

Potrivit DIICOT, tot în 2024 și tot prin constrângere, unul dintre inculpați a făcut-o și pe „o persoană vătămată majoră să continue  practicarea prostituției, însușindu-și foloasele patrimoniale obținute de victimă”.

Patru persoane arestate preventiv

DIICOT a precizat că au fost efectuate șapte percheziții domiciliare.

„Au fost puse în aplicare 7 mandate de percheziție domiciliară, fiind identificate și ridicate mai multe mijloace de probă. La data de 08.08.2024, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Brașov a dispus arestarea preventivă a inculpaților, pentru o perioadă de 30 de zile”, mai notează DIICOT.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:33 - Alina Achim („România Renaște”): PNL dă o lege pentru un singur om – Iohannis. Românii sunt sătui să vadă această încercare aproape disperată a președintelui de a-și asigura o funcție după ce-și termină mandatul (VIDEO)
21:26 - Stelian Bujduveanu (PNL), despre legea prin care Klaus Iohannis ar putea fi ales senator: Această practică nu este doar în România. Experiența oamenilor care au servit țara trebuie să fie pusă în favoarea cetățenilor și pentru cetățeni (VIDEO)
21:17 - Care este diferența dintre roșiile românești și cele turcești. Românii consumă cele mai multe roșii de import din Turcia
20:57 - Ionuț Stroe (PNL), despre sprijinul UE pentru sinistrați: Sunt două tipuri de sprijin pe care Comisia Europeană le poate acorda României (VIDEO)
20:53 - Taximetriștii din Timișoara sunt la un pas de revoltă. „Dispeceratele au creat un adevărat cartel”
20:31 - Ministrul Mediului: „Vârful de debit pe Dunăre va fi pe 28-29 septembrie. Va fi mai mult decât dublu a ce avem acum” / Cum s-au pregătit autoritățile (VIDEO)
20:27 - A fost activat planul roșu de intervenţii! Peste 70 de copii, intoxicați după ce au mâncat hrana primită de la școală. Asistenţii şi medicii au scos pe bandă rulantă elevii din ambulanţe
20:22 - Primul trec electric cumpărat de România în ultimii 40 de ani a fost distrus de pietre. Vehiculul a intrat în reparații înainte de a fi pus în circulație
19:59 - Locul ascuns din România care este înconjurat de peisaje frumoase și legende. Puțin români știu despre existența lui
19:51 - Eugen Tomac a explicat în ce constă, de fapt, portofoliul obținut de România la Comisia Europeană: Nu are responsabilități care să influenteze major politicile în Europa (VIDEO)