Două localuri din Neamț care se pregăteau să organizeze petreceri de Revelion, închise de ISU pentru că nu aveau autorizație de securitate la incendiu

Două localuri din Neamț care se pregăteau să organizeze petreceri de Revelion, închise de ISU pentru că nu aveau autorizație de securitate la incendiu
Foto ilustrativ: Profimedia

Două localuri din localitățile din Borleşti şi Zăneşti (Neamț) care urmau să organizeze petreceri de Revelion au fost închise de ISU Neamț pentru că funcţionau fără autorizaţie de securitate la incendiu, potrivit Agerpres.

Localuri închise în Neamț

Pompierii au aplicat pentru ambii agenţi economici o sancţiune contravenţională cu amendă în cuantum de 30.000 lei şi sancţiunea complementară de oprire a funcţionării şi de sigilare a spaţiilor respective, până la obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu.

Potrivit ISU Neamţ, oprirea funcţionării sau utilizării construcţiilor se face doar pentru construcţiile din categoriile comerţ, cultură sau turism care se regăsesc în situaţiile prevăzute de articolele 2 şi 3 din HGR 915/2015.

Inexistenţa autorizaţiei de securitate la incendiu nu conduce în mod automat la oprirea funcţionării, acest lucru făcându-se doar atunci când se încalcă grav cerinţa de securitate la incendiu în condiţiile criteriilor stabilite de lege, arată sursa citată.

mari ale incendiului de la „Ferma Dacilor, Tohani, jud. Prahova, 27 decembrie 2023. Inquam Photos / Bogdan Buda

În urma tragediei de la Pensiunea Ferma Dacilor din Prahova, unde opt persoane au murit într-un incendiu dezastruos de Crăciun, au avut loc multiple anchete. După demisia șefului ISU Prahova și demiterea responsabilului cu Prevenirea şi Inspecţia, secretarul de stat Raed Arafat a prezentat primele concluzii ale verificărilor interne. Ca urmare, pensiunile și hotelurile nu vor mai primi certificare fără autorizaţie de incendiu și de construcție.

Se schimbă legea, în urma tragediei de la Ferma Dacilor

Marți dimineață, pe data de 26 decembrie 2023, un incendiu de amploare a izbucnit la un complex turistic situat în Gura Vadului, satul Tohani, din județul Prahova. Flăcările violente au determinat activarea Planului Roșu de intervenție pentru a gestiona situația de urgență.

După investigațiile efectuate la Pensiunea Fermă Dacilor din județul Prahova, s-a constatat că acest complex turistic nu avea autorizație de incendiu, scrie Spynews.ro.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`