Două focare de COVID-19 au fost depistate în Vaslui, la Inspectoratul Școlar Județean și la Penitenciar

Două focare de COVID-19 au fost depistate în Vaslui, la Inspectoratul Școlar Județean și la Penitenciar
Foto: Foto: Hepta - Abaca Press / Utrecht Robin/ABACAPRESS.C

Două focare de COVID-19 au fost raportate în județul Vaslui. Unul dintre ele este la Inspectoratul Școlar, iar cel de-al doilea la Penitenciarul Vaslui. La ISJ au fost înregistrate trei cazuri, în rândul angajaților, în timp ce la Penitenciarul Vaslui sunt două cazuri în rândul persoanelor private de libertare și unul la personalul instituției, după cum a informat Direcția de Sănătate Publică Vaslui, potrivit Agerpres.

Măsuri la Inspectoratul Județean Vaslui

Potrivit informațiilor venite de la IȘJ Vaslui, în cadrul instituției au fost deja luate măsuri și urmează să se primească o serie de recomandări din partea autorităților sanitare.

Luni după-amiază au fost confirmaţi trei colegi. Direcţia de Sănătate Publică efectuează ancheta epidemiologică şi urmează să ne conformăm deciziei luate de reprezentanţii instituţiei. În şedinţa Consiliului de Administraţie am stabilit deja un program de lucru diferenţiat pentru tot personalul din cadrul inspectoratului, astfel încât să fie prezent fizic doar câte un angajat în birou. De asemenea, am dezinfectat instituţia„, a declarat, marţi, inspectorul general şcolar Loredana Roman, potrivit sursei citate anterior.

În ambele situații sunt în derulare anchete epidemiologice, urmând să fie stabilite o serie de măsuri, după cum a precizat directorul executiv al DSP Vaslui.

În Vaslui niciun spital nu are autorizație de siguranță la incendiu

Situația autorizațiilor de siguranță la incendiu din cadrul spitalelor a fost făcută publică în cursul zilei de luni, în urma unor controale realizate de către autorități.

Niciun spital din judeţul Vaslui nu are, la această dată, autorizaţie de securitate la incendiu, a informat, luni, conducerea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vaslui, transmite Agerpres.

Noi am făcut un control în perioada februarie-martie, în urma căruia au rămas cele două spitale cu lucrări de investiţii majore, e vorba de Spitalul Judeţean Vaslui şi Spitalul Municipal Huşi, care nu au autorizaţie de securitate la incendiu prin modificările pe care le-au avut în baza unei documentaţii care a fost avizată. Ele au avut aviz şi s-au executat lucrări, dar, în schimb, nu s-au respectat condiţiile din aviz şi acele obiective nu au autorizaţie de securitate la incendiu. La Bârlad este vorba despre mai multe corpuri de clădire, unitatea fiind modulară. Dintre acestea, la două corpuri se fac modernizări. Ele au documentaţii avizate, sunt în lucru aceste activităţi şi trebuie să vină spre autorizare”, a declarat, luni, pentru sursa citată, inspectorul-şef Niculae Tătaru.

Reprezentanţii ISU Vaslui efectuează în această perioadă controale la spitalele din judeţ, în urma unei decizii luate la nivel naţional.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
14:15 - Nicole Kidman spune că „rezistă cu greu” după moartea mamei ei: „Mi-aș dori ca mama să fie aici”
14:09 - Ce au discutat Vladimir Putin și Elon Musk în secret. Îngrijorări serioase privind securitatea internațională
14:06 - 7 persoane arestate pentru amenințări cu moartea împotriva directorului artistic de la Jocurile Olimpice. Thomas Jolly, acuzat că a batjocorit un moment sacru pentru creștini
13:55 - Patru astronauți blocați în Spațiu, pe ISS, după problemele tehnice ale Starliner, s-au întors în sfârșit pe Pământ
13:40 - Rareș Bogdan: România trece prin transformări uluitoare. Nu ne putem permite să pierdem bani din PNRR și nici să fragilizăm această graniță unde suntem ostași străjeri pentru Europa și NATO (VIDEO)
13:39 - Alexandru Dimitriu (USR): „Este inadmisibil să vii din serviciile secrete să intri în politică sau foști politicieni să intre în serviciile secrete”
13:19 - Rareș Bogdan: Avem cel mai pregătit om care să asigure echilibru în următoarea perioadă de cinci ani de zile a României, generalul Ciucă. Alianța dintre PSD și AUR nu e o curiozitate pentru noi (VIDEO)
13:18 - Un senator din SUA a murit la câteva săptămâni după ce a căzut într-o piscină goală în timp ce conducea o mașină de tuns iarbă. El va apărea pe buletinele de vot
13:18 - Scandal la Episcopia Sălajului: Vicarul instituției, reținut după ce ar fi furat din vistierie o sumă uriașă de bani
12:54 - Pensionarii care vor primi o pensie mai mică sau deloc în noiembrie. Ce spune Casa de Pensii despre aceste cazuri