Două cutremure în România, luni dimineață. Unde s-au produs

Două cutremure în România, luni dimineață. Unde s-au produs
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Două cutremure au fost înregistrate luni, 02 septembrie, în județul Gorj, potrivit Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Ce magnitudine au avut

În ziua de 02 Septembrie 2024 la ora 02:57:28, ora României, s-a produs în Oltenia, Gorj un cutremur slab cu magnitudinea ml 2.6, la adâncimea de 10.6km.

Seismul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 20km NV de Targu Jiu, 63km NE de Drobeta-Turnu Severin, 69km S de Hunedoara, 84km S de Deva, 93km E de Resita.

Ulterior, la ora 04:52:23, ora României, s-a produs în Oltenia, Gorj un cutremur slab cu magnitudinea ml 2.0, la adâncimea de 14.4 km.

Seismul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 18km NV de Targu Jiu, 64km NE de Drobeta-Turnu Severin, 70km S de Hunedoara, 84km S de Deva, 94km E de Resita.

Orașul din România care rămâne cel mai vulnerabil la un cutremur

Amintim că, secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat a declarat că București rămâne orașul cel mai vulnerabil la un cutremur. Capitala este în fruntea listei din cauza numărului clădirilor care necesită consolidare, dărâmare sau reconstrucție.

Totodată, primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat că dacă vine un cutremur „o să fie rău” în Bucureşti. El a apreciat că teoretic, blocurile noi respectă toate cerinţele, dar practic nu are încredere că se întâmplă acest lucru.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră