Dosarul șpăgii de la Aeroportul Otopeni: CAB a admis acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat de inculpatul Cătălin Lăscuţ cu procurorii DNA

Dosarul șpăgii de la Aeroportul Otopeni: CAB a admis acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat de inculpatul Cătălin Lăscuţ cu procurorii DNA
Sursa foto: Pixabay

Curtea de Apel București admite apelurile DNA și ale inculpatului Lăscuț Cătălin în dosarul șpăgii pentru spațiile comerciale de la Otopeni. CAB a desființat decizia penală și după rejudecare a admis acordul de recunoaștere a vinovăției.

Noi decizii ale Instanței în dosarul șpăgii de la Aeroportul Otopeni

Cătălin Lăscuţ a fost condamnat la doi ani şi şase luni închisoare cu suspendare pentru trafic de influenţă şi spălare de bani, în dosarul mitei de 22 milioane euro de la Aeroportul Otopeni.

Tribunalul Bucureşti a respins în iulie acordul de recunoaştere a vinovăţiei încheiat cu procurorii DNA de Cătălin Lăscuţ, unul dintre patronii firmei Millenium Pro Design SRL.

Omul de afaceri şi DNA au atacat decizia instanţei de fond, având câştig de cauză la Curtea de Apel Bucureşti, care a recunoscut luni înţelegerea dintre cele două părţi. Pe lângă pedepsa cu suspendare, omul de afaceri trebuie să presteze 120 de zile muncă în folosul comunităţii la DGASPC.

Tot în acest dosar, DNA a încheiat acorduri de recunoaştere a vinovăţiei cu alţi doi inculpaţi, respectiv George Alexandru Ivan, fost director general al Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti, şi Radu Laurenţiu Tănăsescu, directorul firmei SC Millenium Pro Design SRL.

Acordul încheiat cu George Alexandru Ivan a fost respins însă de Tribunalul Bucureşti, procesul fiind în derulare la Curtea de Apel Bucureşti.

Singurul inculpat trimis în judecată este Cristian Dumitru Bălan, el fiind considerat intermediarul mitei.

Potrivit DNA, Cătălin Lăscuţ a recunoscut că i-a solicitat patronului de la DNATA Catering SA, libanezul Saadeh Hardan, 100.000 de de euro ca să intervină la Ministerul Transporturilor şi să îl ajute să îşi prelungească contractele cu Compania Naţională Aeroporturi Otopeni pentru folosinţa unor spaţii comerciale din incinta aeroportului Henri Coandă.

Lăscuţ a recunoscut că a primit de la Saadeh Hardan, sub forma unor prestări de servicii fictive, suma de 294.275 lei. Cătălin Lăscuţ a achitat suma primită într-un cont al ANABI şi a bătut plama cu procurorii DNA pentru o pedeapsă de 2 ani și 6 luni de închisoare cu suspendare. Potrivit unor surse judiciare, el ar fi formulat şi mai multe denunţuri.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`