Dosarul Caracal, aproape de ultimul termen. Familia Alexandrei Măceșanu cere ca Gheorghe Dincă să nu mai fie judecat pentru omor, ci doar pentru trafic de persoane: „Acolo nu se putea arde un cadavru”

Dosarul Caracal, aproape de ultimul termen. Familia Alexandrei Măceșanu cere ca Gheorghe Dincă să nu mai fie judecat pentru omor, ci doar pentru trafic de persoane: „Acolo nu se putea arde un cadavru”
Foto simbol: Pixabay

Ultimul termen în procesul în care Gheorghe Dincă este judecat pentru uciderea Alexandrei Măceșanu și a Luizei Melencu este programat pentru data de 16 iunie, iar în ședința de marți, 31 mai, avocatul familiei Măceșanu a solicitat ca inculpatul să nu mai fie judecat pentru omor, ci numai pentru trafic de persoane, transmite Libertatea.

Familia Măceșanu speră că, astfel, vor fi reluate căutările Alexandrei.

Avocatul familiei Măceșanu: „Acolo nu se putea arde un cadavru, fără ca acel butoi să se topească”

Aurel Moldovan, avocatul familiei Măceșanu, a solicitat instanței la termenul de marți să schimbe încadrarea juridică a faptelor pentru care a fost inculpat Gheorghe Dincă.

Părinții Alexandrei vor ca Dincă să nu mai fie judecat pentru omor, deoarece „sub nicio formă nu s-a demonstrat, mai ales din expertiza ştiinţifică, că toate materialele folosite de Dincă în acel butoi putea conduce la o temperatură de 800 de grade sau 1.500 de grade, în vederea arderii unui cadavru în butoi. Mai mult decât atât, nu s-au comunicat şi nu s-a precizat care e vechimea oaselor găsite în incinta acelui butoi şi nu ştim exact ce provenienţă au acestea”, a declarat avocatul Moldovan, la finalul şedinţei de judecată.

Potrivit avocatului, dacă Dincă nu va mai fi judecat pentru omor, părinţii Alexandrei ar putea să ceară anularea certificatului constatator al decesului, ceea ar permite redeschiderea dosarului de dispariţie şi reluarea căutărilor fiicei lor.

În schimb, rudele Luizei Melencu consideră că schimbarea încadrării juridice ar putea fi în avantajul lui Gheorghe Dincă. „La termenul de astăzi, avocatul familiei Măceşanu a cerut absolvirea lui Dincă pentru omor, dar condamnarea lui pentru profanare de cadavre, ceea ce pe mine, pur şi simplu, m-a îngrozit ca jurist”, susține Carmen Obîrşanu, avocata familiei Melencu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`