Dosarul Adinei Florea, clasat de Secția specială. CSM a încercat, în mai multe rânduri, să o instaleze la șefia SIIJ

Dosarul Adinei Florea, clasat de Secția specială. CSM a încercat, în mai multe rânduri, să o instaleze la șefia SIIJ
Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Procurorii Secției pentru investigarea infracțiunilor în justiție au clasat dosarul în care Adina Florea, propusă pentru a prelua șefia SIIJ, i-ar fi distribuit documente secrete fostului consilier guvernamental Darius Vâlcov, anunță Realitatea TV, potrivit stiripesurse.ro.

Mai exact, este vorba despre publicarea protocolului secret SRI-Parchet. Deși ancheta fusese deschisă inițial de DIICOT, speța în care era vizată de Adina Florea a fost trimisă pe masa celor de la SIIJ. Practic, procurorii au verificat dacă Florea a fost cea care a sustras protocolul de la un parchet din Constanța, unde era ținut sub cheie, și au ajuns la concluzia că nu există o faptă penală.

Dosarul a fost clasat pe 15 mai acest an în baza articolului 16 litera a din Codul de procedură penală, adică „fapta nu există”. Adina Florea era vizată pentru abuz în serviciu. Potrivit unor surse judiciare, dosarul a fost închis de procurorul SIIJ Sorin Iasinovschi. Şi el a candidat la şefia SIIJ, însă comisia CSM condusă de Lia Savonea a preferat-o pe Adina Florea, scrie g4media.ro.

Totuși, DIICOT investighează în continuare speța privind publicarea protocolului de către Darius Vâlcov, pe pagina sa de Facebook.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`