Dosar penal și pentru braconaj după cazul de pe Jepii Mici. Ursul care a ucis o tânără a fost împușcat

Dosar penal și pentru braconaj după cazul de pe Jepii Mici. Ursul care a ucis o tânără a fost împușcat
Sursa foto: Facebook / Poliția Română

Poliția a deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă și braconaj cinegetic în cazul de pe traseul turistic Jepii Mici din Munții Bucegi, acolo unde un urs a ucis o tânără, iar apoi a fost împușcat pentru că era agresiv și nu pleca din zona în care se afla corpul victimei, transmite Agerpres.

Dosar penal și pentru braconaj

Polițiștii fac cercetări după incidentul de pe Jepii Mici.

„Cercetările sunt continuate pentru stabilirea tuturor cauzelor şi împrejurărilor în care s-a produs evenimentul în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă şi braconaj cinegetic. Unitatea de parchet urmează să se pronunţe şi sub aspectul legalităţii împuşcării exemplarului de urs. Din verificările efectuate până la acest moment, s-a conturat o stare de necesitate ce a impus extragerea exemplarului de urs prin împuşcare, pentru prevenirea unor alte evenimente negative”, a declarat Inspectoratul de Poliție Județean Prahova.

Tânăra ucisă de urs avea 19 ani

Tânăra ucisă de urs avea 19 ani și era din Iași, dar avea viză de flotant în București. Fata a fost ucisă de urs pe traseul turistic Jepii Mici din Munții Bucegi.

„Având în vedere faptul că ursul prezenta pericol pentru salvatorii prezenţi la faţa locului, întrucât a încercat în repetat rânduri să îi atace, echipa de intervenţie constituită conform OUG 81/2021 a hotărât împuşcarea acestuia, lucru care s-a şi realizat”, preciza Inspectoratul Județean de Jandarmi Prahova.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`