Dosar penal pe numele lui Andrei Hrebenciuc deschis în Lichtenstein: "Suntem surprinși. Nu știam să fie cercetat în această țară"

Dosar penal pe numele lui Andrei Hrebenciuc deschis în Lichtenstein: "Suntem surprinși. Nu știam să fie cercetat în această țară"

Andrei Hrebenciuc, fiul fostului deputat Viorel Hrebenciuc, a aflat miercuri că este cercetat penal în Lichtenstein, urmând ca el să fie audiat în cadrul unei comisii rogatorii.
Autoritățile din Lichtenstein cer informații autorităților din România în legătură cu un dosar penal deschis pe numele lui Hrebenciuc Jr.

„Suntem surprinși de această cerere. Andrei Hrebenciuc nu știe să fie cercetat în Lichtenstein”, a declarat în sala de judecată avocatul lui Andrei Hrebenciuc, transmite Agerpres.

Tot miercuri, în dosarul în care Andrei și Viorel Hrebenciuc sunt judecați pentru retrocedări ilegale de păduri, a fost citit rechizitoriul întocmit de DNA, urmând ca la următorul termen, din 12 octombrie, să se înceapă judecarea pe fond a dosarului. De asemenea, la dosar au fost depuse de către DNA mai multe CD-uri cu interceptări.

Cei doi le-au spus magistraților că doresc un nou termen pentru a se decide dacă vor cere să fie judecați prin procedura simplificată.

De asemenea, ei au cerut să fie lăsați să asculte  interceptările făcute de procurorii anticorupție.

Viorel Hrebenciuc a fost trimis în judecată în ianuarie 2015 pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de influență și spălare a banilor.

În dosarul retrocedărilor ilegale mai sunt judecați: fostul deputat Ioan Adam,  fostul ministru al Justiției Tudor Chiuariu, Lorand Andras Ordog, judecător în cadrul Tribunalului Covasna, Paltin Gheorghe Sturdza (beneficiarul retrocedării), Iosif Kadas, Constantin Bengescu, Andrei Hrebenciuc, Sorin Ion Iacob, Jănică Poenaru, Ioan Gheorghe Varga, Daniel Constantin Călugăr, Ioan Mătășel, Gabriela Rodica Zaharia, Anca Roxana Adam (soția deputatului Ioan Adam, judecătoare la Tribunalul Brașov), Iulian Durlan (primar al comunei Căiuți, județul Bacău), Adam Crăciunescu (directorul general Romsilva).

Acuzațiile se referă la retrocedarea ilegală a 43.227 de hectare de teren forestier în județul Bacău în favoarea lui Paltin Sturdza și în defavoarea Romsilva.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`