Dosar deschis în cazul morții tânărului preot Moroșan: Secția 3 Constanța cercetează uciderea din culpă

Dosar deschis în cazul morții tânărului preot Moroșan: Secția 3 Constanța cercetează uciderea din culpă
facebook/Catalin Morosan

Preotul Cătălin Moroșan (30 de ani) a decedat miercuri, 1 martie, la Spitalul Județean Constanța.

Conform IPJ Constanța, în acest caz s-a deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă – relatează DobrogeaLive.

Acesta se afla internat din data de 27 ianuarie, în stare gravă, după ce a înghițit o substanță toxică. Originar din Gura Humorului, era un apropiat al IPS Teodosie; numit paroh al bisericii Sfântul Ștefan din zona Gării CFR Constanța și administrator al unei afaceri pe care Arhiepiscopia Tomisului o are la Costinești (o bază de tratament), spre finalul anului trecut, preotul Moroșan a fost schimbat atât din parohiat cât și din funcția de administrator al firmei de la Costinești.

Dosarul se află în derulare la Secția 3 Poliție Constanța

„La data de 1 martie a.c., în jurul orei 13.00, polițiști din cadrul Poliției municipiului Constanța – Secția 3 Poliție au fost sesizați, de Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” Constanța, cu privire la faptul că un bărbat, de 30 de ani, a decedat în cadrul unității medicale. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de ucidere din culpă”, a transmis IPJ la solicitarea „Dobrogea Live”.

Soția preotului a declarat că părintele a venit acasă vineri, 27 ianuarie, în jurul prânzului, iar după ce a luat masa i s-a făcut brusc rău; a fost transportat cu o ambulanță la Spitalul Județean Constanța unde a fost internat la terapie intensivă în stare gravă însă, după o lună, tânărul preot a murit.

Avocatul Arhiepiscopiei neagă anumite informații din presă

Ierahul tomitan a participat la nunta acestuia iar ulterior l-a hirotonit preot; mai mult, familia Moroșan a stat o perioadă chiar în locuința lui ÎPS Teodosie, conform Adevărul.

Cu privire la informațiile prin care se prezintă opiniei publice faptul că preotul în cauză ar fi fost demis din anumite funcții administrative, facem precizarea că acest aspect nu reprezintă o sancțiune aplicată părintelui, ci reprezintă dinamismul caracteristic din administrația bisericească, conform Statutului de organizare și funcționare a Bisericii Ortodoxe Române, misiunea principală a preotului fiind aceea de a sluji la sfântul Altar”, a transmis Arhiepiscopia prin intermediul avocatului Adrian Cuculis.

ÎPS Teodosie, acuzat de tentativă de omor de către Cristi Călin – „călugărul-amant”

Plângerea penală a fost clasată de procurorul Teodor Niță în cazul acuzației amintite, cel care a dispus disjungerea către Parchetul Judecătoriei Constanța a cauzei ce-l privește pe Cristi Călin, în baza articolului 268 din Codul penal – inducerea în eroare a organelor judiciare.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)