Dosar de politician: Analiza Guvernului Ponta, mărețe realizări. Angel Tîlvăr, instruit la școala serviciilor (VIDEO)
Dosar de politician se transformă zilele acestea în dosar de ministru. Am început o serie de emisiuni în care vom analiza activitatea guvernului Ponta. Și vom da note miniștrilor.
Astăzi vi-l prezint pe Angel Tîlvăr, ministrul delegat pentru Relațiile cu Românii de peste Hotare.
Putem spune ca Tîlvăr este de profesie parlamentar PSD, ocupând în ultimii 10 ani de două ori funcția de deputat și o dată cea de senator de Vrancea.
Inițial a fost profesor în mediul rural. Angel Tîlvăr este omul baronului Marian Oprișan- șeful absolut al județului Vrancea. Tîlvăr a făcut o figură ștearsă în cei 10 ani de Parlament.
El de fapt nici nu trebuia să fie ministru, inițial, cei de la PSD l-au nominalizat pentru portofoliul românilor de pretutindeni pe senatorul Adrian Anghel.
Însă Anghel a primit vot negativ în comisiile de specialitate, motiv pentru care portofoliul a fost preluat de Angel Tîlvăr. Acesta face politică de aproape 20 de ani, inițial în partidul lui Teodor Melșcanu- ApR, apoi la PSD.
După ce a ajuns la București, Tîlvăr a fost bine instruit la școala serviciilor de informații, el fiind absolventul succesiv al Colegiului Naţional de Apărare (apropiat Armatei), al Academiei Naţionale de Informaţii (din subordinea SRI) și al Institutului Diplomatic Român (din subordinea ministerului de externe).
Cu asemenea calificări, Tîlvăr ar putea avea ochii albaștri, însă nu este asa.Tîlvăr este totuși, conform presei locale din Vrancea, fiul fostului şef al Securităţii din Judeţul Vrancea până în 89, Petrică Tîlvăr. Acum, Angel poate pune în aplicare ce a văzut în familie…
Fără să fim însă răutăcioși până la capăt, este clar că misiunea noului ministru pentru românii de peste hotare este extrem de dificilă. După pierderea dezastruoasă a alegerilor prezidențiale de către PSD în diaspora, Tîlvăr trebuie să fie atent la nevoile românilor din afara țării.
Nevoile diasporei sunt legate acum de introducerea votului prin corespondență, pentru a evita umilința de a sta la cozi, cum s-a întâmplat în noiembrie. Ministrul Tîlvăr nu are înăa pe agendă chestiunea votului prin corespondență.
Ar putea spune că nu e treaba lui, dacă însă i-ar întreba pe românii din Spania, Italia și Marea Britanie ce-și doresc de fapt, ar fi cu siguranță dreptul de a vota.
Românii plecați din țară nu mai așteaptă nimic de la statul român, de aceea Guvernul trebuie să le asigure măcar dreptul la vot.