Dorina Barcari, anunț despre deciziile de micșorare a pensiilor: Pensionarii se trezesc cu pensia scăzută și cu un debit de plătit (VIDEO)

Dorina Barcari, anunț despre deciziile de micșorare a pensiilor: Pensionarii se trezesc cu pensia scăzută și cu un debit de plătit (VIDEO)
Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Dorina Barcari, expert pensii și salarizare, a avut o intervenție în cadrul emisiunii Politica Zilei, moderată de Ioana Constantin, pe B1 TV, unde a fost întrebată de ce întârzie deciziile de recalculare.

“Nu v-a anunțat acum 2 zile doamna ministru că au emis 15 milioane de decizii?

Dar nu știți care sunt alea. Sunt decizii de micșorare a pensiilor, pe motiv că s-au făcut erori de calcul și s-au creat debite în sarcina pensionarilor, care urmează să fie reținute. Deci pensia scăzută, reținută, debite care nu sunt justificate, adică demonstrate, doar că se pretind, ‘domnule, am greșit noi și îți reținem din bani și scădem pensia’. Și pe urmă, în septembrie, o să crească pensiile, altfel nu cred că pot”.

„Pensionarii se trezesc cu pensia scăzută și cu un debit de plătit”

Dorina Barcari a mai fost întrebată și ce se va întâmpla cu aceste decizii mai departe, dacă pensionarii le mai pot ataca în instanță.

“Există o lege, 125/2014, care la articolul 1 spune că aceste debite create în sarcina pensionarilor din eroare a funcționarilor de stat nu trebuie să fie reținute din veniturile pensionarilor, dar e băgată și o șopârliță, adică obligată fiind să fie contestată de pensionari. Oricum pensionarii nu cunosc această lege. Casa de Pensii nu informează, în mod tendențios, așa încât pensionarii se trezesc cu pensia scăzută și cu un debit de plătit”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
18:59 - ANPC a închis 13 magazine din București. Spațiile comerciale sunt acuzate că au vândut ilegal tutun către minori
18:59 - Bușoi (PNL): E nevoie de Iohannis în Parlamentul României. Nu ne e teamă, nu vom pierde voturi / PSD azi e, într-o oarecare măsură, diferit față de vechiul PSD (VIDEO)
18:53 - Ministrul Mediului a anunțat ce măsuri sunt luate pentru a diminua impactul viiturilor de pe Dunăre, care se îndreaptă spre România: „Nu ar trebui să existe motive de îngrijorare”
18:37 - Atenție! Ce ajutor de încălzire va primi un pensionar care avea o pensie de 2050 de lei înainte de recalculare
18:31 - La ce trebuie să avem grijă când citim indicațiile de spălat și călcat de pe haine? Cinci simboluri la care trebuie să fim atenți
18:29 - Ghiță Ciobanul, după ce Regele Charles a anunțat că angajează cioban pentru cele 2.000 de oi ale sale: „Am și eu oi câte are regele. M-am uitat de bani, dar nu scrie în anunț. Meseriași nu mai găsești nici la noi”
17:59 - Stare de alertă în Budapesta, după ce Dunărea a ieșit din matcă și continuă să crească. Mii de persoane participă la activitatea de apărare (GALERIE FOTO)
17:58 - Anchetă în Iași după apelul suspect pe care l-a efectuat un copil de 13 ani la 112
17:56 - Tragedie la Gura Humorului. Un bărbat a murit, iar un altul se află în stare grav. Cum s-a petrecut accidentul
17:38 - Lăsați Ucraina să lovească în inima Rusiei, le cere Parlamentul European statelor UE într-o rezoluție adoptată joi