Dorin Cojocaru (APRIL), despre Ferma Dacilor: Trebuiau foarte multe controale acolo, dar nimeni nu s-a apropiat / În perioada de pandemie, când toată lumea a avut restaurantele închise, a făcut profit (VIDEO)

Dorin Cojocaru (APRIL), despre Ferma Dacilor: Trebuiau foarte multe controale acolo, dar nimeni nu s-a apropiat / În perioada de pandemie, când toată lumea a avut restaurantele închise, a făcut profit (VIDEO)
Urmări ale incendiului de la ”Ferma Dacilor”, Tohani, jud. Prahova. Foto: Inquam Photos / Bogdan Buda

Dorin Cojocaru, președintele Asociației Patronale Române din Industria Laptelui (APRIL), a declarat că la Ferma Dacilor nu a mers nicio instituție pentru verificări, deși multe controale trebuiau făcute, conform legii. Acesta a mai remarcat faptul că pensiunea a făcut profit în timpul pandemiei, în perioada în care, teoretic, toate activitățile de tip HORECA erau închise.

Amintim că șapte oameni, inclusiv trei copii, au murit în incediul ce a devastat pensiunea. Aceasta a fost ridicată fără autorizaţie şi avea doar un certificat de edificare, emis în 2020. Complexul turistic e deținut de Cornel Dinicu, un personaj cu un trecut controversat.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Politica Zilei”, mdoerată de Ioana Constantin pe B1 TV.

Dorin Cojocaru, reacție după incendiul devastator de la Ferma Dacilor

„E o tragedie…

Vedem că sunt trei firme, una e de construcții, (una e carmangerie și) una e o pescărie. Pescăria are o cifră de afaceri mică. Nu văd să vină surse financiare foarte mari din această zonă.

Bănuiesc că acolo era mai mult un loc de întâlniri decât o afacere care să aducă veniuri. Faptul că autoritățile nu au verificat, nu au un istoric despre cele trei firme care au sediul social în același loc, faptul că era o societate HORECA și în perioada de pandemie, când toată lumea a avut restaurantele închise, a făcut profit trebuie să dea de gândit că înseamnă că acolo a funcționat ceva.

Ca să deschizi o asemenea societate comercială ai nevoie de peste 6 autorizații – ANAF, ISU, Primărie, mai nou, ANSVSA… Trebuiau foarte multe controale, dar nimeni nu s-a apropiat. Din ce am văzut, acolo e mai mult o petrecere între prieteni decât business de alimentație publică”, a declarat Dorin Cojocaru, președintele APRIL, pentru B1 TV.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`