Trei persoane din Dolj, băgate forţat în carantină. Ele nu au declarat că au venit dintr-o zonă de risc din Italia

Trei persoane din Dolj, băgate forţat în carantină. Ele nu au declarat că au venit dintr-o zonă de risc din Italia

Trei persoane din Dolj, care au revenit recent din Italia, au fost băgate forțat în carantină după ce, inițial, au mințit în privința locului din care s-au întors.

Cei trei sunt din localitatea Sadova, iar de acum vor sta vreme de 14 zile într-un centru special amenajat în Craiova. Ei au trecut prin Lodi, zonă de risc în Italia, dar nu au declarat acest lucru la revenirea în țară.

Medicul de familie din localitate a descoperit că ei au mințit și a anunțat autoritățile. Marți noapte, acestea i-au căutat la domicilii și i-au dus la centrul de carantină.

Niciunul nu are vreun tip de simptomatologie, dar tot vor sta în carantină 14 zile și vor fi verificați zilnic de specialiști de la DSP Dolj.

Italia este țara europeană cea mai afectată de coronavirus. Potrivit ultimului bilanţ, 7 oameni au murit, iar peste 200 sunt infectaţi cu coronavirus. Autoritățile din Italia au luat măsuri dure în ultimele 48 de ore pentru a preveni răspândirea bolii. Astfel, în unele orașe au fost închise restaurante, școli și cafenele, iar meciurile de fotbal s-ar putea juca fără spectatori.

Peste 50.000 de oameni sunt afectaţi de măsurile de carantină.Potrivit legislaţiei italiene, părăsirea fără drept a zonei de carantină se pedepseşte cu închisoare până la 3 luni. Carabinierii au primit misiunea de a izola oraşele afectate și au instalat filtre la fiecare intrare și ieșire.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`