Doliu în lumea muzicii din România. O legendă a decedat la 78 de ani

Doliu în lumea muzicii din România. O legendă a decedat la 78 de ani
Sursa foto: captura video Youtube/ TVR

O nume mare din lumea muzicii din România a decedat la vârsta de 78 de ani. Acesta a colaborat cu artiști de renume din țară și a fost cel care i-a produs primul album al lui Ștefan Bănică Jr.

Cine este legenda care s-a stins din viață

Mircea Drăgan a încetat din viață și este cel care a înființat trupele Sideral Mondial și Romanticii.

Mult timp, acesta a fost și compozitor, iar în anul 1976 s-a bucurat de un succes răsunător cu „Soare şi foc”, albumul cu Romanticii, „Mâine”, piesa care a câştigat premiul de compoziţie şi interpretare în Germania. Mircea a participat la aproape toate festivalurile de muzică din România, precum Festivalul de la Mamaia, Festivalul Muzicii de dans, Festivalul de la Costineşti, Melodia Anului. De asemenea, a câștigat o mulțime de premii, iar melodiile sale erau fredonate de foarte mulți oameni.

Cu cine a colaborat Mircea Drăgan

Mircea a realizat înregistrări pentru Romanticii, alături de care a și cântat, dar și pentru alții precum: Margareta Pâslaru, Ştefan Hruşcă, Vasile Şeicaru, Gheorghe Gheorghiu, Victor Socaciu, Nicu Alifantis, Mirabela Dauer, Corina Chiriac, Silvia Dumitrescu, Monica Anghel, Angela Similea, Ştefan Bănică jr, Daniel Iordăchioaie, Elena Cârstea, Loredana Groza, Mihai Constantinescu, Anastasia Lazariuc, Alexandru Arşinel, Carmen Trandafir.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:58 - „360 de grade”, cu Alina Bădic: Sfaturi pentru această perioadă – Să ne facem utili celorlalți și să dăm ascultare vocii noastre interioare (VIDEO)
23:32 - „360 de grade”, cu Alina Bădic: Traversăm o perioadă portal. Trebuie să începem de la zero într-un domeniu în care nu am funcționat la adevăratul nostru potențial (VIDEO)
22:57 - Tudor Giurgiu vrea să realizeze un film despre Nadia Comăneci pentru 2026, la 50 de ani de la Olimpiada din Montreal: „Am vorbit cu ea şi e foarte încântată”
22:25 - Cod portocaliu de ploi şi vânt pentru Bucureşti şi Ilfov. Recomandările autorităților dacă te prinde furtuna pe stradă
21:53 - Cea mai puternică furtună din ultimii 20 de ani. Oamenii din localităţile de pe Dunăre stau cu bagajele făcute: „Vine apa abundentă, se întâmplă toate nenorocirile”
21:16 - Cozi imense la moaștele Sfintei Parascheva, deși pelerinajul începe peste 10 zile: „Mulțumesc la Dumnezeu că îmi este fata bine! M-am întors să îi mulțumesc pentru tot!”
20:38 - Vine „un ciclon format de un curent de aer polar maritim”, arată un document intern al Poliției Române. Angajaților li se cere să scoată calculatoarele din priză
20:11 - Mamă şi fiu, cercetaţi pentru tentativă de omor după ce au bătut crunt un bărbat. Victima strângea PET-uri și a fost lovită pentru că umbla în tomberoane
19:40 - Lasconi (USR): Să nu ne lăsăm păcăliți de „cearta” dintre PSD și PNL. Ciucă și Ciolacu dansează în continuare pe muzica lui Iohannis
19:18 - Constanța: Polițist beat, implicat într-un accident. O tânără și un copil de 2 ani au ajuns la spital