Doi turiști americani au fost complet surprinși de București. „Voi mai reveni cu siguranță în România”

Doi turiști americani au fost complet surprinși de București. „Voi mai reveni cu siguranță în România”
Captura foto Youtube

Doi tineri americani și-au propus să viziteze toate țările de pe glob, iar recent au stat câteva zile în București, fiind complet surprinși de acest oraș, potrivit Adevărul.

Ashely și Christian au absolvit de curând facultatea și și-au stabilit ca obiectiv să vadă toate țările de pe planetă. Ei au împărtășit pe canalul lor de Youtube toate impresiile despre București, iar filmarea a strâns aproape 58.000 de afișări și sute de comentarii favorabile țării noastre.
Ei au fost cazați în apropierea Pieței Universității.

Impresii despre București

Tânăra a fost impresionată de librăria Cărturești de pe strada Lipscani, care are șase niveluri. „Este cu siguranță mai mult decât o librărie, un loc cu adevărat special”, spune Ashley.

Pasajul acoperit Macca-Villacrosse ce face legătura dintre Calea Victoriei și Strada Lipscani le-a confirmat turiștilor că Bucureștiul este Micul Paris. ”Bucureștiul este cunoscut ca Micul Paris al Estului Europei, iar atmosfera și cafenelele din acest pasaj pot depune mărturie în acest sens”, precizează Ashley.

Palatul CEC este cea mai interesantă clădire de bancă pe care cei doi au văzut-o, având o arhitectură unică, au spus turiștii. Clădirea este construită după planurile arhitectului francez Paul Gottereau și are elemente specifice arhitecturii franceze de la sfârșitul secolului al XIX-lea.

Tinerilor le-a plăcut ciorba de burtă și papanașii

Americanii au rămas surprinși și de preparatele tradiționale românești, precum ciorba de burtă și papanașii, pe care i-au mâncat la un restaurant din Centrul Vechi. ”Papanașii sunt cel mai bun desert pe care l-am mâncat până acum în cele peste 30 de țări vizitate pe glob”, a spus Ashley.

Concluziile celor doi călători despre București sunt pozitive. ”Bucureștiul este un oraș cu adevărat special, probabil cel mai subestimat oraș al Europei. Are clădiri cu o arhitectură superbă, mâncare foarte bună și o viață de noapte palpitantă. Voi mai veni cu siguranță în România”, precizează Christian.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`