Doi soți români furau haine de lux din Italia și le vindeau online. La ce sumă se ridică prejudiciul

Doi soți români furau haine de lux din Italia și le vindeau online. La ce sumă se ridică prejudiciul
Foto: Pixabay

Doi soți din România furau haine și accesorii din magazinele de lux din Italia, apoi le vindeau online pe site-ul Vestiare Collectiv.

Românii, o femeie de 36 de ani și un bărbat de 45 de ani, au efectuat infracțiunile în perioada octombrie 2021-martie 2023, iar o parte dintre produsele furate au ajuns în țară și se vindeau pe site-ul Vestiare Collective, informează știrileprotv.

La ce valoare se ridică prejudiciul

Din 2021, cei doi și-au creat profiluri false, prin intermediul cărora vindeau hainele, care figurau ca furate din Italia, după ce un reprezentant legal al casei de modă Gucci a depus o plângere.

Marți, 14 noiembrie 2023, s-au efectuat percheziții la domiliciu unde au fost identificate și confiscate mai multe bunuri, în jur de 9.000 de euro, o mașină de lux, dar și peste 2.000 de haine și articole de încălțăminte scumpe, care valorează în jur de 400.000 de euro. Astfel, prejudiciul total este de 1.359.000 de euro.

Procurorii au găsit articole vestimentare de la Gucci, Moorer, Giusepe di Morabito, Moreau, Loewe, Burberry, Dolce&Gabbana și Balenciaga.
Suspecții au fost conduși la audieri și reținuți pentru o perioadă de 24 de ore.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`