Doi români stabiliți în Italia au fost șocați de prețurile dintr-un supermarket de la noi: „E scump în România, ce să facem, ne descurcăm cum putem”

Publicat: 20 09. 2024, 18:41
Sursa Foto: Freepik

O familie de români, stabilită în Italia în urmă cu mulți ani, a rămas dezamăgită după ce a făcut cumpărăturile într-un supermarket românesc. Cei doi soți au cumpărat doar produsele de bază, însă la casa de marcat au fost nevoiți să plătească o sumă mult prea mare.

Alimentele sunt mult mai scumpe în România decât în Italia

Cei doi soți mereu își documentează experiențele trăite, pentru a compara stilul de viață din România cu cel din Italia.De această dată, cei doi au vrut să observe care sunt diferențele de prețuri în supermarketuri, conform click.ro. 

Aceștia au cumpărat dintr-un magazin românesc produse de bază, precum detergent, apă plată, șampon, vopsea de păr, lapte, șervețele, bere fără alcool, două periuțe de dinți și bețișoare de urechi, dar și usturoi, brânză și câteva condimente. La finalul cumpărăturilor, cei doi au avut de scos din buzunare nu mai puțin de 707 lei.

Ce au comentat internauții

Cei doi români au postat această experiență pe rețelele sociale, unde internauții le-au dat dreptate cu privire la diferența de prețuri dintre România și Italia. „Totul este scump. Lăsăm toți banii la magazin”. „În România e mai scump decât în Italia sau în Dubai”, au fost câteva dintre reacțiile oamenilor.

„Mie mi se pare scump în România. Chiar nesimțit de scump în cazul unor produse. Apa la patru lei sticla (4,5 lei daca socotești și ambalajul) este mai scumpă decât în Paris. Am văzut roșii romanești în Carrefour, în București, la același preț cu roșiile aduse din Olanda. Și nu cred că roșiile românești mai sunt bio”. „E scump în România, ce să facem, ne descurcăm cum putem”, au mai spus conaționalii.

Anul acesta, ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a recunoscut că prețurile alimentelor pe care le cumpără românii sunt „destul de mari”, în contextul în care și el a plătit 500 de lei pentru cumpărături făcute la piață suficiente pentru 10 zile.

„Este o enigmă pe care cu greu o putem explica, de ce prețurile au ajuns să fie în România destul de ridicate la produsele alimentare și la cele care provin din gospodăriile individuale ale țăranilor și cred că a fost o perioadă în care atunci când am avut o creștere a prețului la produsele lactate, de a fost nevoie de intervenția Guvernului, au rămas prețurile oarecum plafonate la acele niveluri și foarte greu se duc în jos. Aici depinde. Dacă populația cumpără din piețele agroalimentare mai mult, prețul se va menține în continuare ridicat”, a mai spus el.