Doi jandarmi din Vaslui, plasați sub control judiciar după ce au bătut cu bestialitate un bărbat / Ce i-a deranjat pe oamenii legi

Doi jandarmi din Vaslui, plasați sub control judiciar după ce au bătut cu bestialitate un bărbat / Ce i-a deranjat pe oamenii legi
Foto: Facebook

Doi jandarmi din Vaslui au fost plasați sub control judiciar pentru 60 de zile în urma unui eveniment din aprilie anul acesta. Cei doi au bătut cu bestialitate un bărbat, care ulterior a avut nevoie de 25 de zile de îngrijiri medicale. După cele întâmplate, victima a depus plângere penală împotriva celor doi oameni ai legii.

Ce i-a deranjat pe cei doi jandarmi din Vaslui

După plângerea penală depusă de victimă, procurorii Parchetului Militar Iași au cerut vineri, 8 decembrie, arestarea oamenilor legii pentru abuz în serviciu și lipsire de libertate în mod ilegal. Ulterior, judecătorii Curții Militare de Apel București au decis că măsura este prea dură, așa că i-au plasat sub control judiciar.

Celor doi jandarmi le-a fost interzis să mai desfășoare activități de menținere a ordinii și siguranței publice în cadrul Jandarmeriei.

Întâmplarea în urma căreia aceștia au fost judecați a avut loc vineri, 21 aprilie, în timp ce își exercitau atribuțiile de serviciu pe raza orașului Murgeni. Cei doi au observat un bărbat în vârstă de 40 de ani care urina în public, pe strada Emil Juvara.

Bărbatul a refuzat să se legitimeze la cererea jandarmilor, așa că cei doi oameni ai legii l-au forțat pe acesta să se urce pe bancheta din spate a autospecialei, iar după parcurgerea unei distanțe de aproximativ un kilometru și jumătate, aceștia au intrat pe un drum agricol, scrie Adevărul.

După parcurgerea altor 300 de metri, jandarmii au oprit autospeciala și l-au luat la bătaie pe bărbat cu pumnii și picioarele, conform relatărilor victimei.

Unul dintre cei doi jandarmi vasluieni este anchetat într-un alt dosar penal pentru lovire și alte violențe.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`