Doi inspectori ANAF de la Antifraudă București, acuzați de DNA. Luau șpăgi multiple și au procurat o diplomă falsă de Bac contra 10.000 de euro

Doi inspectori ANAF de la Antifraudă București, acuzați de DNA. Luau șpăgi multiple și au procurat o diplomă falsă de Bac contra 10.000 de euro
Foto: Facebook / ANAF

Procurorii DNA au plasat sub control judiciar, pentru 60 de zile, doi inspectori de la Direcţia Antifraudă Fiscală Bucureşti, pentru şpăgi multiple, dar şi alte infracţiuni. Inspectorii au făcut controale la firme şi ar fi modificat rapoartele, în aşa fel încât respectivii agenţi economici să nu plătească obligaţiile financiare pe care le datorau statului.

10.000 de euro pentru o diplomă falsă de Bac

În plus, unul dintre inspectori a luat 10.000 de euro de la o persoană, pentru a-i obţine o diplomă falsă de Bac de la un colegiu naţional.
Primul inspector se cheamă Dragoş Andrei Oltean şi este acuzat de: luare de mită în formă continuată, fals intelectual, complicitate la evaziune fiscală (două fapte), omisiunea sesizării, trafic de influenţă, dare de mită.

Al doilea inspector ANAF este Răzvan Conta şi este anchetat pentru: luare de mită în formă continuată, fals intelectual, complicitate la evaziune fiscală (două fapte), omisiunea sesizării.

De asemenea, DNA precizează că l-a plasat sub control judiciar pe administratorul unei firme, care este acuzat de dare de mită, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi evaziune fiscală, dar şi o altă persoană fizică, acuzată de cumpărare de influenţă (cea care a plătit pentru diploma de Bac).

DNA confirmă vineri că, joi, procurorii au pus în executare 31 mandate de percheziţie, care au vizat sediile unor instituţii publice, domiciliile unor persoane fizice şi sediile unor societăţi comerciale.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`