Doctorul Vasi Radulescu, acuzat că pe site-ul său au fost publicate texte plagiate. „Vina principală e a mea, trebuia să fiu vigilent”

Doctorul Vasi Radulescu, acuzat că pe site-ul său au fost publicate texte plagiate. „Vina principală e a mea, trebuia să fiu vigilent
Sursa foto: Facebook

Medicul Vasi Rădulescu este acuzat că pe site-ul său sunt publicate zeci de articole plagiate. „Platforma drvasiradulescu.ro este o adunătură de articole plagiate sau furate (100%). Mă refer la secțiunea «medicină». Nu am reușit să găsesc nici măcar un articol original – sau măcar o contribuție originală”, a scris Marius Fersigan pe Facebook.

Medic, acuzat că promovează articole plagiate

Potrivit Libertatea, medicul a confirmat și spune că textele copiate sunt semnate de două colege.

„Vina principală e a mea. Trebuia să fiu vigilent, să dau dovadă de atenție, să depistez din timp niște greșeli și să le repar tot din timp. Nu am făcut-o.”

Textele incriminate au fost șterse de pe site. Medic specialist internist, Vasi Rădulescu este un doctor extrem de popular pe Facebook, având o comunitate de peste 200.000 de oameni care îi urmăresc activitatea.

El a semnat șapte cărți de medicină „pe înțelesul tuturor”.

„N-aș fi vrut niciodată să trec prin ce trec și nici naivitatea sau încrederea în oameni nu-mi vin bine drept scuze acum. Pentru că vina principală e a mea. Trebuia să fiu vigilent, să dau dovadă de atenție, să depistez din timp niște greșeli și să le repar tot din timp. Nu am făcut-o. Pentru asta merit unfollow, unfriend, orice. În urmă cu ceva timp am avut ideea să scriem mai mulți prieteni pe site.

Mi s-a părut frumos să avem articole multe, știri, noutăți. Am trimis pe e-mail și pe WhatsApp cum să scriem, despre ce să scriem, cum să menționăm surse, cum NU avem voie niciodată să copiem ceva. Toată lumea poate confirma oricând principiile mele”, a scris Vasi Rădulescu.

Medicul precizează că, fiind vorba de oameni cu pregătire în domeniu, a crezut că vor ști să conceapă un articol folosindu-se de propriile cunoștințe și că vor ști cum să citeze corect.

Vasi Rădulescu subliniază că pe site au rămas 370 de articole care îi aparțin și care „pot fi verificate oricând pentru plagiat”.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`