Doar două paturi erau libere, joi, în spitalele din România pentru pacienții cu COVID-19 care au nevoie de terapie intensivă.
În data de 28 octombrie 2021, conform datelor existente în aplicația alerte.ms, la nivel național există 1.748 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19.
În București sunt avizate de DSP 392 paturi de ATI pentru pacienții de COVID-19.
De asemenea, la nivel național există o rezervă operațională de 154 paturi ATI destinate pacienților de COVID-19. Aceste paturi sunt activate, în dinamică, acolo unde numărul pacienților ATI depășește capacitatea secțiilor principale.
1.881 paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii țări.
La nivel național, la acest moment sunt disponibile 2 paturi libere de ATI, unul în județul Bihor, respectiv unul în județul Satu Mare, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2.
Se lucrează în continuare pentru operaționalizarea și asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare.
Menționăm faptul că în procesul de operaționalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiții medicale și care sunt și confirmate cu SARS-COV-2 pentru că în aceste cazuri respectivii pacienți prezintă afecțiuni grave ce pot constitui comorbidități și sunt expuși unui risc mult mai mare.
Lista paturilor din rezerva operaționala și unde sunt acestea distribuite puteți afla de AICI.
Grupul de Comunicare Strategică a anunțat peste 13.000 de cazuri de COVID-19, iar în ATI sunt internate 1.881 de persoane. În ultimele 24 de ore, autoritățile au raportat 415 decese, două dintre ele fiind înregistrate anterior intervalului de referință.
În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 20.249. Dintre acestea, 1.881 sunt internate la ATI.
Din totalul pacienților internați, 459 sunt minori, 424 fiind internați în secții și 35 la ATI. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 10.247.501 teste RT-PCR și 4.342.073 de teste rapide antigenice.