Maghiarii din Transilvania votează cu FIDESZ: Doar 10% dintre ei declară că România este patria lor şi numai 5%, că este locul lor natal

Maghiarii din Transilvania votează cu FIDESZ: Doar 10% dintre ei declară că România este patria lor şi numai 5%, că este locul lor natal

Aproximativ 60% dintre maghiarii din Transilvania care au împlinit vârsta de 18 ani au solicitat cetățenia ungară, iar tot aproximativ 25% dintre maghiarii din Transilvania nu intenționează să solicite cetățenia ungară, arată datele unul sondaj prezentat de Institutul Bálványos și Transylvania Inquiry.

Majoritatea maghiarilor din România spun că patria lor şi locul lor natal sunt Transilvania

Doar 10% dintre cei chestionaţi au spus că România este patria lor, şi numai 5%, că este locul lor natal. Majoritatea respondenţilor au indicat că patria lor şi locul lor natal sunt Transilvania sau o altă regiune mai mică a acesteia, potrivit agenției maghiare MTI. Maghiarii din România consideră că patria lor, respectiv locul lor natal este, în primul rând, Transilvania (47%, respectiv 43%), scrie g4media.ro.

Unităţi teritoriale mai mici (Ţinutul Secuiesc, Partium, Banat, o aşezare dată) s-au regăsit în 37% dintre răspunsurile oferite la întrebarea cu privire la patrie şi locul natal. Menţionarea Ungariei sau a Bazinului Carpatic este neglijabilă în cadrul răspunsurilor.

Majoritatea maghiarilor din Transilvania votează cu FIDESZ

În privința preferințelor politice nu s-au înregistrat schimbări: 83%, marea majoritate, a maghiarilor din Transilvania cu cetățenie ungară ar vota cu FIDESZ. Cel mai popular partid ungar de opoziție în Transilvania este Jobbik, cu un procent de 4%.

Din sondaj rezultă că respondenții sunt mai interesați de politica maghiară din Transilvania – 38%, după care de politica din Ungaria – 25%, și doar 16% de politica din România.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`