DNA și ÎCCJ, verificate de CSM pentru posibile ingerințe politice

DNA și ÎCCJ, verificate de CSM pentru posibile ingerințe politice

Consiliul Superior al Magistraturii face verificări la Direcția Națională Anticorupție și Înalta Curte de Casație și Justiție, pentru posibile ingerințe politice.

Inspecția a fost sesizată de secțiile de procurori și judecători ale CSM, după declarațiile făcute de premierul Victor Ponta, referitoare la independența justiției.

Premierul Victor Ponta a afirmat că Adrian Năstase este un condamnat politic şi o victimă a regimului Băsescu, în condiţiile în care preşedintele Traian Băsescu a instituit din 2005 prin Monica Macovei şi Daniel Morar, principalii săi colaboratori, un sistem, inclusiv prin dosare penale, împotriva adversarilor politici.

Pemierul a promovat unele mesaje cu caracter denigrator la adresa procurorilor din cadrul DNA și nu numai, în sensul că instrumentarea anumitor dosare are la bază presiuni politice. „Secția pentru procurori apreciză că elemente din mesajul public al premierului Victor Ponta au urmărit decredibilizarea profesională și instituțională a procurorilor Direcției Naționale Anticorupție și nu numai, acreditarea ideii unei comenzi politice în legătură cu anumite anchete penale aflate în derulare ceea ce a condus fie la trimiterea nejustificată în judecată a anumitor inculpați, fie la tergiversarea soluționării altor dosare penale în ciuda unor probe evidente”, se arată în Hotărârea nr. 1 din 7 ianuarie 2014 a Secției de procurori din CSM.

 

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)