Ce a ajuns DNA: Se laudă cu reținerea unui vameș pentru o șpagă de 70 de euro, după ce inițial acesta ceruse de la un om de afaceri 150 de euro

Ce a ajuns DNA: Se laudă cu reținerea unui vameș pentru o șpagă de 70 de euro, după ce inițial acesta ceruse de la un om de afaceri 150 de euro
Foto: Captură B1 TV

Activitatea DNA este din ce în ce slabă în ultimul timp. De la ‘capturile’ de renume, procurorii au ajuns să se ocupă de șpăgi de câteva sute de lei.

Procurorii DNA Timișoara se laudă cu capturarea unui lucrător vamal care a luat mită 70 de euro. Astfel, aceștia l-au reținut pe Avram Sorin, lucrător vamal în cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stamora Moravița, sub aspectul săvârșirii a trei infracțiuni de luare de mită, pentru 24 de ore.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

“În zilele de 04 și 12 septembrie 2019, inculpatul, în calitatea menționată mai sus, a pretins și primit de la o persoană, om de afaceri, suma totală de 100 de euro pentru a-i permite intrarea în România cu mai multe obiecte funerare.

Pentru a-l determina să remită sumele de bani, vameșul i-a pus în vedere omului de afaceri că are posibilitatea să îi aplice sancțiunea confiscării mărfurilor transportate. Ulterior, în ziua de 16 septembrie 2019, pentru același motiv, lucrătorul vamal a mai pretins de la același om de afaceri suma de 150 de euro.

După mai multe negocieri, suma finală care i-a fost remisă inculpatului Avram Sorin Daniel a fost de 70 de euro, moment în care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

La data de 17 septembrie 2019, inculpatul este prezentat Tribunalului Timiș cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Inculpatului Avram Sorin Daniel i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijinul ofițerilor de poliție din cadrul Direcției Generale Anticorupție.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, se arată în comunicatul DNA.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`