Foşti şefi din Ministerul Educaţiei, trimişi în judecată pentru luare de mită. În dosar e inculpat şi un deputat PSD

Foşti şefi din Ministerul Educaţiei, trimişi în judecată pentru luare de mită. În dosar e inculpat şi un deputat PSD
Foto: Captură B1 TV

Mai mulţi foşti şefi din Ministerul Educaţiei au fost trimişi în judecată de DNA pentru luare de mită. În dosar este inculpat şi Viorel Stan, fost inspector şcolar general în judeţul Neamţ, acum deputat PSD.

Sandu Petru, fost şef al Liceului cu Program Sportiv din Roman, este acuzat că a luat mită de la reprezentanţii mai multor societăţi comerciale pentru a le repartiza lucrări, iar în momentul în care nu a mai deţinut funcţia de director a pretins şi primit bani în continuare pentru a-şi exercita influenţa asupra unor şefi din Ministerul Educaţiei, dar şi asupra unor şefi din Inspectoratul Şcolar Neamţ.

DOAMNE, DUMNEZEULE! BIANCA DRĂGUȘANU, SNOPITĂ ÎN BĂTAIE ! VICTOR SLAV E ÎN STARE DE ȘOC! IMAGINI DE COȘMAR (GALERIE FOTO)

„În perioada 2013-2016, inculpatul Sandu Petru, în calitate de director şi ordonator de credite al Liceului cu Program Sportiv Roman, judeţul Neamţ, a pretins şi primit de la un reprezentant al unei societăţi comerciale (care a beneficiat şi de ajutor din partea reprezentanţilor altor două firme) un procent de 10% din valoarea plăţilor efectuate de Liceul cu Program Sportiv Roman către firmele controlate de aceştia, firme care au executat lucrări de construcţii în beneficiul unităţii şcolare”, a transmis DNA.

PROFEȚIE APOCALIPTICĂ! MARIA GHEORGHIU A ANUNȚA URGIA! VA LOVI CURÂND ROMÂNIA!

Banii au fost pretinşi şi primiţi de inculpat pentru a atribui firmelor respective contracte de lucrări şi livrare produse, dar şi pentru a obţine finanţarea necesară derulării acestor contracte. DNA susține că Sandu Petru a primit de la cei doi oameni de afaceri 232.300 lei, reprezentând 10% din plăţile efectuate de Liceul cu Program Sportiv Roman.

RĂMAS BUN, VALENTINA PELINEL! CRISTI BORCEA A LUAT DECIZIA RADICALĂ LA PUȘCĂRIE!NU A MAI SUPORTAT DUREREA

„În acelaşi context, în condiţiile în care nu mai deţinea funcţia menţionată mai sus, în perioada decembrie 2016 – decembrie 2017, inculpatul Sandu Petru a primit de la aceeaşi oameni de afaceri suma de 24.100 lei, reprezentând acelaşi procentaj din plăţile efectuate de Liceul cu Program Sportiv Roman, pentru a-şi folosi influenţa asupra inculpaţilor Păunescu Alin Cătălin, Dornean Maria (persoane din conducerea Ministerului Educaţiei Naţionale), Stan Viorel şi Condurat Eugenia (şefi din cadrul Inspectoratului Şcolar Neamţ) şi asupra a doi directori ai unităţii şcolare (funcţionari cu atribuţii în ceea ce priveşte finanţarea lucrărilor de construcţii sau care puteau influenţa acordarea finanţării)”, a mai transmsi DNA.

Procurorii precizează că, în anul 2014 şi în perioada 2017 – 2018, persoanele respective, având în vedere funcţiile pe care le deţineau, au primit de la Sandu Petru sume de bani şi produse.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`