DNA își prezintă bilanțul: Nume din politica românească au dat cu subsemnatul, anul trecut, în fața procurorilor

DNA își prezintă bilanțul: Nume din politica românească au dat cu subsemnatul, anul trecut, în fața procurorilor

DNA, la raport! Joi, una dintre cele mai temute instituţii din România, isi prezintă bilantul pe anul trecut. Pentru mulţi dintre politicieni, dar si oameni de afaceri DNA a reprezentant locul pelerinajului cu sau fara catuse.

Pentru prima dată, a ajuns aici un premier in functie al Romaniei, Victor Ponta, dar si un judecator al Curtii Constitutionale, Toni Greblă.

Sunt şi demnitari care au făcut cunostiinta cu deja celebrul Beci Domnesc -Elena Udrea sau Dan Sova. S-au tăiat si capete la Capitală.

În 4 din 6 sectoare primarii au avut probleme cu legea.

Premiera in justitia romaneasca a reprezentat-o anul trecut cazul fostului premier Victor Ponta. Acesta a fost citat la DNA in dosarul senatorului PSD Dan Sova. Numele lui a apărut în dosarul în care cumnatul său, Iulian Herţanu dar şi prietenul lui, deputatul Sebastian Ghita, sunt acuzaţi de fapte de corupţie. Victor Ponta este acuzat că ar fi încasat ilegal sume de bani de la cabinetul de avocatură al bunului său prieten, Dan Şova iar ulterior ar fi falsificat mai multe facturi. Ponta a fost trimis în judecată pe 17 septembrie.

O altă premieră în justiţia din România a fost dosarul în care a fost pus sub învinuire un judecător al Curţii Constituţionale. Toni Greblă a demisionat de la CCR după ce DNA l-a pus sub învinuire pentru fapte pe care le-ar fi săvârşit în perioada în care era senator.

DNA a cerut arestarea lui Greblă, insa acesta a scapat doar cu controlul judiciar.

Anul 2015 a debutat cu două dosare pentru Elena Udrea, când DNA a făcut la Camera Deputaţilor nu mai puţin de 6 solicitări pentru urmărirea penală şi arestarea ei preventivă.

Un alt caz de rasunet al DNA este cel al lui Darius Vâlcov, ministru al Finanţelor. Procurorii l-au înştiinţat că este acuzat că în perioada în care era primar în Slatina ar fi acordat contracte contra cost.Totodată, procurorii i-au prezentat şi acuzaţii care vizau fapte din perioada în care era ministru.

Darius Vâlcov a renunţat la funcţia de ministru în urma acuzaţiilor aduse de DNA.

Sedinţa în care se discuta arestarea lui Dan Şova nu a fost lipsită de evenimente. Un spectacol în toata regula a făcut senatoarea Roxana Jipa când l-a miruit pe Dan Şova.

Un alt personaj readus în atenţia opiniei publice de o ancheta a DNA este fosta şefă Antimafia, Alina Bica care s-a ales cu un nou dosar care vizează activitatea pe care a avut-o ca membru al comisiei ANRP.

In 2015 Capitala a ramas fara capetenii. Patru din cei sase primari de sector, plus edilul general, Sorin Oprescu, au avut de-a face cu justitia.

Un alt primar din capitală, cel al sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, a ajuns în arest după ce a demisionat în urma scandalului declanşat de tragedia de la clubul Colectiv.

Una dintre cele mai grele lovituri pentru România a venit chiar de la Parchetul General. In octombrie 2015, dosarul Revoluţiei a fost clasat.

O altă premieră în justiţia din România a fost dosarul privind şantajarea şefei instanţei supreme. După ce iniţial, Mariana Rarinca a fost achitată pentru că ar fi şantajat-o pe şefa ICCJ, Livia Stanciu, DNA a obţinut condamnare printr-o cale extraordinară.

Mariana Rarinca a fost condamnată la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru şantaj.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie