DNA: Dezvoltarea serviciului tehnic presupune un efort bugetar de circa 10,4 milioane de euro

DNA: Dezvoltarea serviciului tehnic presupune un efort bugetar de circa 10,4 milioane de euro
Foto: obiectiv.info

Măsurile de dezvoltare ale serviciului tehnic ale DNA presupun un efort bugetar în valoare de aproximativ 10.415.000 euro, anunță instituția într-un comunicat.

Mai precis, măsurile presupun detașarea, în cadrul D.N.A., a unui număr de 130 de lucrători de poliție și pregătirea specifică a acestora precum și achiziția de autovehicule și echipamente tehnice suplimentare.

Potrivit comunicatului, „modificarea reglementărilor privind realizarea activităților de supraveghere tehnică este consecința unei decizii a C.C.R., prin care s-a constatat că sunt neconstituționale dispozițiile articolului ce reglementează punerea în executare a mandatului de supraveghere tehnică, din actualul Cod de procedură penală”.

Este subliniat faptul că DNA cooperează cu SRI pentru realizarea activităților de supraveghere tehnică.

Așadar, necesitățile identificate sunt achiziționarea de logistică pentru efectuarea înregistrărilor ambientale (cost estimat de aproximativ 1.150.000 euro), achiziționarea de logistică în materia interceptării comunicațiilor (cost estimat de aproximativ 415.000 euro), detașarea unui număr suplimentar de 130 de lucrători de poliție judiciară care să gestioneze infrastructura tehnică suplimentară, să asigure monitorizarea în timp real a comunicațiilor interceptate, să realizeze supravegheri operative și înregistrări ambientale în spații publice sau private (cost estimat de aproximativ 4.000.000 euro anual).

În plus, se are în vedere și achiziționarea unui sediu secundar în proximitatea celui central – suprafață utilă de minim 1.000 – 1.500 mp și loc de parcare pentru minim 10 autovehicule, costul estimat fiind de 4 milioane de euro sau 180.000 de euro anual.

Cele 30 de autovehicule de diferite tipuri ar costa circa 650.000 euro, iar realizarea unor programe de pregătire profesională ar ajunge la circa 200.000 euro.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie