DNA, despre acțiunile din vămi: Există suspiciuni de corupție în legătură cu tranzitarea lor. Sunt efectuate percheziții în 31 de locații, din care cinci sunt puncte de trecere a frontierei

DNA, despre acțiunile din vămi: Există suspiciuni de corupție în legătură cu tranzitarea lor. Sunt efectuate percheziții în 31 de locații, din care cinci sunt puncte de trecere a frontierei
Foto: Facebook

Direcția Națională Anticorupție a oferit o primă reacție oficială în contextul informațiilor despre acțiunile desfășurate de anchetatori în vămi și a precizat că, marți, sunt efectuate percheziții în 31 de locații situate pe raza județelor Iași, Vaslui, Botoșani, Galați și Neamț, dintre care cinci sunt într-adevăr puncte de trecere a frontierei.

Există suspiciuni de corupție în legătură cu tranzitarea vămilor, spune DNA

Reacția DNA vine în contextul în care presa a scris că anchetatorii efectuează percheziții în vămi din România și Republica Moldova.

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Iași, în coordonare cu autorități judiciare din Republica Moldova, beneficiind de sprijinul Eurojust (Agenția Uniunii Europene pentru cooperare judiciară în materie penală) efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție în legătură cu tranzitarea unor puncte de frontieră, comise în perioada iulie 2021-septembrie 2022”, se arată în comunicatul DNA.

Procurorii anticorupție au precizat că, marți, 17 ianuarie, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții în 31 locații de pe raza județelor Iași, Vaslui, Botoșani, Galați, Neamț și Bihor, dintre care cinci sunt puncte de trecere a frontierei, iar restul domicilii ale unor persoane fizice.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Direcției Generale Anticorupție, a Grupării Mobile de Jandarmi Bacău și a Direcției de Operațiuni Speciale. Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare”, se mai arată în același comunicat.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`