DNA cere arestarea lui Cătălin Voicu: Senatorul PSD, absent de la judecată, dar prezent în Parlament

DNA cere arestarea lui Cătălin Voicu: Senatorul PSD, absent de la judecată, dar prezent în Parlament
Foto: stiri.rol.ro

Procurorul DNA care se ocupă de cazul senatorului PSD Cătălin Voicu, acuzat de trafic de influență, solicită arestarea acestuia pentru că a lipsit la termenul precedent, încâlcând astfel condițiile care se impun în cazul eliberării sub control judiciar.
Aflat luni la Înalta Curte de Casație și Justiție, Cătălin Voicu a fost întrebat de jurnaliști la ce se referea atunci când a afirmat că procurorul „minte”.

La ce ați auzit în sală. Eu am prezentat documente și dumnelui (n.r. – procurorul) prezenta altceva. Ați auzit cu urechile dumneavoastră spunând că pe data de 27 a fost văzut la moțiunea de cenzură. Dumneavoastră ce înțelegeți de aici?”, a răspuns Voicu.

Senatorul nu s-a prezentat la ultimul termen, invocând faptul că era bolnav. Procurorul de caz spune însă că senatorul s-a prezentat la Parlament la momentul când a motivat că era bolnav.

Cătălin Voicu este acuzat de trafic de influență într-un dosar în care a fost pus sub acuzare inclusiv un judecător de la Curtea Supremă.

Anchetatorii i-au solicitat ministrului Justiției să se implice în acest caz și inclusiv să sesizeze Senatul României.

În replică, senatorul a declarat că nu se simte vinovat cu nimic cu privire la aceste învinovățiri, că nu a deținut nicio funcție în Guvernul României și că nu a luat bani în mod ilegal. El susține că se dorește arestarea sa cu un „anumit scop”, iar dacă Parlamentul va decide că scoaterea sa de sub imunitate este necesară, atunci se va supune acestei hotărâri.

Anul trecut, senatorul Cătălin Voicu a fost eliberat din arest preventiv, în urma deciziei din 18 iulie a Completului de cinci judecători al instanţei supreme.

Se cere arestarea senatorului Cătălin Voicu

Embed: " />

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)