Lovitură teribilă primită de DNA: Curtea Supremă a stabilit că faptele de care era acuzat Tiberiu Nițu nu există

Lovitură teribilă primită de DNA: Curtea Supremă a stabilit că faptele de care era acuzat Tiberiu Nițu nu există

Judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție au decis, miercuri, să admită cererea depusă de Tiberiu Nițu și au dispus încadrarea temeiului pe baza căruia s-a dispus clasarea acuzaţiei de complicitate la abuz în serviciu din dosarul „Girofarul” asupra fostului procuror general pe motiv că faptele de care era acuzat nu există.

Această decizie vine după ce DNA a dispus clasarea dosarului precizând că faptele de care era acuzat Tiberiu Niță nu mai sunt prevăzute de lege, dar Curtea Supremă a admis o cerere a fostului procurorul general și a dispus că faptele nu au existat.

„În baza art. 341 alin. 6 lit. c C.proc.pen. admite plângerea formulată de petentul Niţu Tiberiu-Mihail împotriva soluţiei de clasare dispuse prin rechizitoriul nr. 905/P/2015 din data de 27 aprilie 2018 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Secţia de Combatere a Corupţiei, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu în forma de participaţie a complicităţii, prevăzută de art. 48 C.pen. raportat la art. 132 din Legea nr. 78/2000 raportat la art. 297 alin. 1 C.pen. Schimbă temeiul de drept al soluţiei de clasare dispuse faţă de petentul Niţu Tiberiu-Mihail, din art. 16 alin. 1 lit. b teza I C.proc.pen. în art. 16 alin. 1 lit. a C.proc.pen. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în Cameră de Consiliu, astăzi, 02 octombrie 2018″, se arată în decizia instanţei, citată de Adevărul.

În 2016, Tiberiu Nitu fusese pus sub acuzare în dosarul fostului ministru de Interne, Gabriel Oprea, cu acuzaţia că a folosit ilegal colona oficială. După punerea sub acuzare, Tiberiu Niţu a demisionat din funcţia de procuror general.

Dosarul a pornit după ce în aprilie 2014, la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-a înregistrat un protocol privind cooperarea în domeniul circulaţiei rutiere, încheiat cu Ministerul Afacerilor Interne. Parchetul a fost reprezentat atunci de Tiberiu Niţu, iar obiectul a fost cooperarea dintre cele două instituţii în scopul însoţirii autovehiculului utilizat de către procurorul general cu echipaje ale poliţiei rutiere.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
00:19 - Adriana Bahmuțeanu, ținta cuvintelor dure, venite din partea fiului ei cel mare. „Ești o rușine”
00:05 - Ciucă: Am pierdut politic pentru că am făcut coaliţie cu PSD. Important e să recunoşti când greșești. Unii colegi s-au opus atunci și au avut dreptate (VIDEO)
23:49 - Bode, banc cu PSD: „Cum deosebești la garderobă haina unui PSD-ist de celelalte?” (VIDEO)
23:42 - Doi medici de la un spital din Iași, bănuiți că ar consuma droguri în timpul gărzilor. Ambii sunt vizați într-o anchetă DIICOT
23:15 - Parlamentul a votat un proiect de lege care scutește de impozit câștigurile din cryptomonede. Biriș: „Probabil sunt destul de mulți care și-au luat șpăguțele prin bitcoin” (VIDEO)
22:58 - Vânzarea a peste 1000 de produse alimentare a fost oprită temporar de ANPC. Ce nereguli au sesizat comisarii
22:36 - Profesorul de economie Cristian Păun: Când politicienii îți spun ”stai liniștit în banca ta”, tre’ să sari ca ars. Discursul lor se va schimba radical după alegeri. Românii să fie cumpătați, că vin vremuri grele (VIDEO)
22:31 - Ce rețete neobișnuite a pregătit Meghan Markle cu ocazia Zilei Recunoștinței. „Vei fi regele sau regina burților fericire”
22:11 - Nicușor Dan, întrebat cu cine va vota la prezidențiale: „O să votez cu unul dintre ei” / „În momentul de față, îl avem sigur pe Marcel Ciolacu în turul 2” (VIDEO)
21:48 - Nicușor Dan: Referendumul nu va duce la desființarea sectoarelor. E o reechilibrare de putere între PMB și primăriile de sector / Bucureștiul anual acumulează deficit de dezvoltare pentru că nu pune bani în proiecte mari (VIDEO)