DN 7, închis din cauza unei avalanșe. Autostrada Arad – Timișoara și drumurile DN 59C și DN6, închise din cauza zăpezii abundente

DN 7, închis din cauza unei avalanșe. Autostrada Arad - Timișoara și drumurile DN 59C și DN6, închise din cauza zăpezii abundente
Foto: mediafax.ro

UPDATE 9:27: Drumul Național 7 a fost închis din cauza producerii unei avalanșe.

Mai multe drumuri naționale și autostrada Arad – Timișoara au fost închise, duminică dimineață, din cauza zăpezilor abundente.

Poliţiştii au organizat filtre, la ambele capete ale autostrăzii, iar toate autoturismele din trafic au fost direcţionate către ieşirile spre drumuri naţionale, pentru ca autorităţile să poată degaja drumul, de zăpada depusă în ultimele ore.

Astfel, autoritățile acționează cu materiale antiderapante pe DN 59C de la Jimbolia spre Sânicolau Mare și pe DN 6 (Cenad-Frontiera Cenad).

Pe DN 7A între Saliștea si Mălaia, din cauza unor avalanșe de zăpadă a fost blocată total circulația. Două autoutilaje acționează pentru îndepărtarea zăpezii căzute pe carosabil.

Tot pe DN 7A, între Voineasa și Vidra circulația se desfășoară pe jumătate de drum.

Pe DN1, la Nistorești, în județul Prahova, drumul este blocat după ce un copac a căzut, la kilometrul 114.

Viscolul puternic a dat serioase bătăi de cap atât drumarilor cât și șoferilor care au avut de trecut prin Pasul Tihuța.

Nouă utilaje de dezăpezire au acționat pe un tronson de 30 de kilometri, dar vântul puternic aduce zăpada înapoi pe șosea.

Vremea va continua să se înrăutățească, până la închiderea urnelor anunțându-se viscol și ninsoare abundentă. Temperaturile au coborât până la -12 grade Celsius.

Noapte de coşmar a fost și în Pasul Tihuţa, unde a nins puternic şi a viscolit, iar stratul de zăpadă depăşeşte deja 10 centrimetri.

Mulți dintre șoferi au fost remorcați de drumari pentru a nu bloca traficul. Probleme au fost şi la Suceava, acolo unde pe centura de ocolire a oraşului mai multe tiruri au fost blocate.

România se află sub cod galben de precipitaţii abundente, ninsori şi vânt puternic. Mai mult 21 de drumuri din 11 judeţe au fost acoperite de zăpadă.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`