Dmitry Muratov, laureat al Premiului Nobel pentru Pace (2021): În ultima săptămână, în mass media din Rusia s-a vorbit de 200 de ori despre utilizarea armelor nucleare

În a doua zi a DW Global Media Forum, Dmitry Muratov, laureat al Premiului Nobel pentru Pace (2021), a vorbit despre opresiunea şi abuzurile din Rusia ale regimului Putin.

Zeci de arestări au loc zi de zi, oameni simpli fiind arestați şi anchetați pentru lucruri care sunt considerate a fi împotriva statului.

Putin, susținere populară

Acesta a mai declarat că Putin are parte de susținere populară, în special din partea celor mai în vârstă. De asemenea, Muratov a mai precizat că Vladimir Putin ducenun război prin care vrea să distrugă sistemele democratice şi ideea de democrație.

În mass media din Rusia, în ultima săptămână s-a vorbit în 200 de ocazii despre utilizarea armelor nucleare. Subiectul a devenit ca un fel de reclamă pentru populaţie.

Rusia a ieșit din Europa

În concluzie, Muratov a subliniat faptul că prin declanşarea războiului, Rusia a ieşit din Europa.

DW Global Media Forum are loc în perioada 19-20 iunie, la Bonn, Germania, evenimentul fiind organizat de Deutsche Welle, cu sprjinul Guvernului Germaniei şi al autorităților locale.

B1 TV este singurul post de televiziune din România prezent la acest prestigios eveniment.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`