Distribuirea pachetelor alimentare de la UE, către persoanele defavorizate, sistată în Vrancea. Lipsesc produse din pachete

Distribuirea pachetelor alimentare de la UE, către persoanele defavorizate, sistată în Vrancea. Lipsesc produse din pachete

Distribuirea pachetelor cu alimente de la UE pentru populația defavorizată a fost sistată în Vrancea, după ce s-a descoperit că din pachete lipsesc produse.

Distribuirea pachetelor cu alimente de la UE, sistată în Vrancea

Prefectul județului Vrancea a decis să sisteze distribuirea pachetelor, după ce mai multe primării din Vrancea, inclusiv cea a orașului Focșani, au sesizat prefectura pentru lipsa unor alimente din pachetele destinate persoanelor nevoiașe prin POAD – Programul Operaţional Ajutorarea persoanelor defavorizate, finanţat din Fondul de ajutor european destinat celor mai defavorizate persoane.

„Paleții cu pachetele prin POAD au sosit la primării, dar primarii nu le-au verificat, le-au dat beneficiarilor, unii au constatat că unele produse nu erau fizic în cutii deși paleții au venit sigilați, unii dintre primari au sesizat Prefectura, prestatorul si-a luat angajamentul ca va verifica fiecare pachet în parte, eu am solicitat sistarea livrării din partea prestatorului, plus o verificare la toate uat-urile  din județ, cu procese verbale și tot ce trebuie.

Până acum am primit sesizări de la comunele Fitionești, Dumbrăveni, Poiana Cristei, Vulturu și orașul Focșani.

E posibil ca prestatorul să nu primească banii alocați de UE dacă se dovedește că e vinovat”, a declarat prefectul județului Vrancea, Nicușor Halici.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`