Dispută între Mircea Dușa și prefecți, la comandamentul de iarnă al MAI (VIDEO)

Dispută între Mircea Dușa și prefecți, la comandamentul de iarnă al MAI (VIDEO)

Şedinţă cu scandal la comandamentul de iarnă organizat la M.A.I. În videoconferinţă, ministrul Administraţiei şi Internelor, Mircea Duşa, şi-a certat prefecţii pentru că nu au luat măsurile necesare din timp. După părerea ministrului,  situaţiile de urgenţă , în care oamenii au rămas înzăpeziţi ore bune, se puteau evita.

După ce autorităţile din judeţul Botoşani, cel mai greu afectat de ninsori, au declarat că nu întâmpină probleme deosebite, ministrul Administraţiei şi Internelor a izbucnit. Le-a spus prefecților din județele cu probleme că nu au luat măsurile necesare la timp și nu au restricționat traficul la timp pe drumurile cu probleme.

La Suceava, DN 17 A se menţine temporar închis pe o porţiune. Există probleme pe 8 drumuri judeţene, dar se lucrează pentru deschiderea a 5 dintre ele în următoarele ore. 

În judeţul Vaslui, circulaţia este închisă pe DN 24, pe DN 2 F spre Bacău şi pe DN 24 B spre vama Albiţa. De asemenea , sunt închise 5 drumuri judeţene, iar 17 sate nu au energie electrică.

În judeţul Iaşi s-au înregistrat probleme cu firmele care transportau persoane la dializă. Mai precis, maşinile nu erau echipate de iarnă şi a fost nevoie să intervină echipaje ISU şi armata în ajutorul lor.

Școlile din Botoşani, Suceava şi Iaşi vor fi închise luni. Peste tot, anunţul a fost deja transmis Inspectoratelor Şcolare, care dau asigurări că şcolile nu-şi vor deschide porţile până când nu vor putea oferi elevilor condiţii de siguranţă.

Mircea Dușa, supărat pe prefecții din județele unde a nins abundent

Embed:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`