Noi date privind dispariţia şefului Interpol: Acesta ar fi fost reţinut de autorităţile chineze

Noi date privind dispariţia şefului Interpol: Acesta ar fi fost reţinut de autorităţile chineze

Preşedintele Interpol, Meng Hongwei, este dat dispărut după ce a părăsit Franţa spre ţara sa natală, China. Acest lucru a dus imediat la o investigaţie a poliţiei şi demararea unei operaţiuni de căutare a oficialului despre care nu se mai ştie nimic din 29 septembrie.

Deşi momentan nu se ştie nimic despre locul în care se află acesta, publicaţia South China Morning Post, care citează o sursă anonimă, susţine că acesta „a fost luat” de autorităţile chineze fără a oferi însă un motiv anume.

Un purtător de cuvânt al Interpolului a declarat că agenţia este la curent cu articolul din South China Morning Post, dar nu a dorit să comenteze în această privinţă.

În schimb, un ziar din Hong Kong susţine că acesta este chestionat de „autorităţile disciplinare”, un termen folosit adesea pentru a descrie investigatorii din Partidul Comunist care se ocupă de cazurile de corupţie sau de trădare politică, scrie Associated Press.

Comisia care se ocupă de investigaţiile din interiorul Partidului Comunist nu a comunicat nimic privind situaţia lui Meng Hongwei.

Dispariţia acestuia a fost anunţată de soţia sa după ce nu a mai primit nicio veste de la el de cânt a părăsit oraşul Lyon cu destinaţia China.

Acesta se află în fruntea Interpol din noiembrie 2016. Anterior a fost ministru adjunct al securităţii publice în China.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`