Directorul Poștei Române: „Cam toate deciziile de recalculare vor fi distribuite până vineri seară” / Când ajung la beneficiari primele pensii mărite (VIDEO)

Directorul Poștei Române: „Cam toate deciziile de recalculare vor fi distribuite până vineri seară” / Când ajung la beneficiari primele pensii mărite (VIDEO)
Valentin Ştefan, directorul general al Poștei Române.

Valentin Ștefan, directorul Poștei Române, a declarat joi, pentru B1 TV, că până vineri seară cam toate deciziile de recalculare a pensiilor vor fi distribuite beneficiarilor. Prioritatea Poștei de luni, a mai precizat Ștefan, va fi distribuirea pensiilor recalculate către cei care nu-și primesc pensia pe card.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Bună dimineața, România!”, moderată de Gabriela Mihai pe B1 TV.

Ștefan: Până acum am distribuit 84% din deciziile de recalculare a pensiilor

Directorul Poștei Române a susținut întâi că nu are o evidență privind numărul de decizii de recalculare care au fost oprite de la distribuire către beneficiari.

„În principiu, se poate să ni se ceară azi să oprim 100 de decizi, iar mâine să le dăm drumul la toate. E un proces pe care noi l-am anticipat și care nu crează probleme. Ce e important e că până acum am distribuit aproximativ 84% din totalul deciziilor emise și ne așteptăm să închidem această fază a proiectului până mâine seară. Deci n-ar trebui să fie o problemă nici pentru companie, nici pentru beneficiarii care așteaptă aceste decizii”, a declarat Valentin Ștefan.

Întrebat cine le-a cerut să retragă anumite decizii de recalculare și să nu le mai distribuie pensionarilor, Ștefan a răspuns: „Solicitările vin mereu de la Casele județene de pensii și motivele sunt multiple. Nu sunt doar calcule greșite. De multe ori poate adresa e greșită și se tipărește greșit pe plic. Baza de date n-a fost prelucrată cum trebuie și atunci se retipăresc plicurile și am avut genul ăsta de situații deseori în ultimele aproape două săptămâni”.

Directorul Poștei Române, despre distribuirea pensiilor recalculate

„Dar pentru peste 4 milioane de trimiteri e un proces normal și numărul trimiterilor cu probleme e nesemnificativ. (…)

Mult mai important pentru noi acum e distribuirea pensiilor propriu-zise că și acesta e un proces destul de complex. Au început să vină taloanele recalculate, banii i-am primit încă de ieri sau cel puțin prima tranșă și trebuie să ne asigurăm că luni la prima oră începem distribuirea pensiilor peste tot în țară”, a mai declarat directorul Poștei Române, Valentin Ștefan, pentru B1 TV.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`