Directorul OMS: „Este esențial să vaccinăm unii oameni din toate țările decât toți oamenii din unele țări”

Directorul OMS: „Este esențial să vaccinăm unii oameni din toate țările decât toți oamenii din unele țări”
Foto: Hepta - Zuma Press / Xinhua

Directorul OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a evidențiat necesitatea vaccinării „unor oameni din toate țările decât a tuturor oamenilor din unele țări”, menționând totodată că țările sărace vor primi vaccinul anti-COVID la începutul anului viitor, prin COVAX.

Directorul OMS, depsre vaccinarea anti-COVID

Aproape două miliarde de doze de vaccinuri candidate au fost asigurate pentru COVAX, programul care vizează accelerarea creării, producerii și accesului echitabil la teste, tratamente și vaccinuri anti-COVID.

„Vom pune capăt cu adevărat pandemiei doar dacă o vom termina peste tot în același timp, ceea ce înseamnă că este esențial să vaccinăm unii oameni din toate țările decât toți oamenii din unele țări”, a spus Tedros Adhanom Ghebreyesus, declarând că „lumina de la capătul tunelului a devenit puțin mai strălucitoare”.

În plus, OMS a dezvăluit că a semnat un acord cu gigantul farmaceutic american Johnson & Johnson, pentru furnizarea a 500 de milioane de doze de vaccin candidat anti-COVID, care se adaugă acordurilor semnate deja cu AstraZeneca, Novavax și Sanofi-GSK.

Ghidul OMS pentru Sărbătorile de iarnă

În contextul aproprierii sărbătorilor de iarnă, Organizația Mondială a Sănătății a elaborat un ghid cu recomanări pentru cetățeni, comunități și guverne, pentru a ține sub control evoluția pandemiei de coronavirus.

Instituția afirmă că „deciziile noastre individuale în această perioadă de sărbători nu vor avea consecințe doar pentru noi și persoanele apropiate nouă, ci vor impacta și comunitatea în ansamblu. Nu trebuie să subestimăm importanța deciziilor noastre, ca indivizi, ca familii sau comunități în influențarea cursului viitor al acestei pandemii”

Printre recomandări, se află cele legate de procesiunile religioase.

„Comunitățile din toată Europa trebuie să se gândească serios la decizia de a organiza sau nu procesiuni religioase, târguri de crăciuni și alte evenimente de celebrare religioasă. În țările în care transmisia virusului este larg răspândită, amânarea sau limitarea acestor evenimente poate fi o soluție.

Dacă se desfășoară, ele ar trebui să se țină afară acolo unde este posibil, iar acolo unde nu este posibil să fie limitate și reduse în ce privește durata și dimensiunea. Distanțarea fizică, igiena mâinilor și purtarea măștii sunt, de asemenea reguli importante de respectat, alături de ventilația adecvată a spațiilor”, precizează OMS.

De asemenea, în ceea ce privește întâlnirile în spații închise, instituția recomandă că acestea „ar trebui să aibă loc tot afară, dacă este posibil, iar participanții ar trebui să poarte măști și să menține distanța fizică. Dacă ele nu se pot petrece decât în spații închise, atunci limitarea numărului de participanți și asigurarea ventilației corespunzătoare sunt măsuri-cheie pentru reducerea riscului de infectare.

Purtarea măștii și distanțarea ar putea să fie incomode, mai ales în apropierea prietenilor sau rudelor, însă aceste decizii dificile trebuie luate pentru protecție”, a concluzionat OMS.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
14:33 - SPP: 6 candidați la prezidențiale au solicitat și le este asigurată protecție
14:32 - INS anunță dezastrul: În România se accentuează fenomenul de îmbătrânire demografică
14:15 - Nicole Kidman spune că „rezistă cu greu” după moartea mamei ei: „Mi-aș dori ca mama să fie aici”
14:09 - Ce au discutat Vladimir Putin și Elon Musk în secret. Îngrijorări serioase privind securitatea internațională
14:06 - 7 persoane arestate pentru amenințări cu moartea împotriva directorului artistic de la Jocurile Olimpice. Thomas Jolly, acuzat că a batjocorit un moment sacru pentru creștini
13:55 - Patru astronauți blocați în Spațiu, pe ISS, după problemele tehnice ale Starliner, s-au întors în sfârșit pe Pământ
13:40 - Rareș Bogdan: România trece prin transformări uluitoare. Nu ne putem permite să pierdem bani din PNRR și nici să fragilizăm această graniță unde suntem ostași străjeri pentru Europa și NATO (VIDEO)
13:39 - Alexandru Dimitriu (USR): „Este inadmisibil să vii din serviciile secrete să intri în politică sau foști politicieni să intre în serviciile secrete”
13:19 - Rareș Bogdan: Avem cel mai pregătit om care să asigure echilibru în următoarea perioadă de cinci ani de zile a României, generalul Ciucă. Alianța dintre PSD și AUR nu e o curiozitate pentru noi (VIDEO)
13:18 - Un senator din SUA a murit la câteva săptămâni după ce a căzut într-o piscină goală în timp ce conducea o mașină de tuns iarbă. El va apărea pe buletinele de vot