Directorul Institutului ‘Elie Wiesel’, despre adresa la care ar urma să se înființeze Muzeul Holocaustului: ”O surpriză. Acum că nu mai este nevoie de alte mesaje din partea Ministerului Culturii’

Directorul Institutului 'Elie Wiesel', despre adresa la care ar urma să se înființeze Muzeul Holocaustului: ”O surpriză. Acum că nu mai este nevoie de alte mesaje din partea Ministerului Culturii'
Foto: Inquam Photos / George Călin

Directorul Institutului Naţional de Studiere a Holocaustului din România „Elie Wiesel”, Alexandru Florian, s-a declarat surpins de noua adresă destinată înființării Muzeului Naţional de Istorie a Evreilor şi al Holocautului din România. Asta după ce Camera Deputaților a adoptat, miercuri, proiectul de lege privind înființarea Muzeului Holocaustului, care ar urma să fie amplasat în Calea Victoriei 218, unde se află imobilul Banloc-Goodrich.

INCENDIAR! N-O SĂ ÎȚI VINĂ SĂ CREZI CUM ARĂTA MIHAELA RĂDULESCU CÂND ERA GRASĂ! FANII ȘI-AU FĂCUT CRUCE (GALERIE FOTO)

„S-a votat în camera decizională legea privind înfiinţarea Muzeului Naţional de Istorie a Evreilor şi al Holocautului din România, în care am înţeles că se stabileşte ca adresa să fie Calea Victoriei 218. În prezent, imobilul care apaţine Ministerului Public, conform celor scrise în proiect, este neutilizat. Urmează să fie făcută trecerea la «Elie Wiesel» după ce legea va fi promulgată de preşedinte. (…) Astăzi am luat la cunoştinţă despre acest imobil. Proiectul exista din iunie, dar nu avea o adresă fixată. În varianta finală apare acest imobil. E bine acum că nu mai este nevoie de Hotărâre de Guven şi de alte mesaje din partea Ministerului Culturii”, a declarat Alexandru Florian pentru News.ro.

IMAGINI BOMBĂ CU O VEDETĂ DIN ROMÂNIA! BĂRBAȚII AU RĂMAS ȘOCAȚII CÂND AU VĂZUT-O GOALĂ

Directorul Institutului „Elie Wiesel” a mai precizat că este vorba despre un imobil generos, cu o suprafaţă de circa 8.000 de mp, care va avea nevoie de consolidare.

„Necesită modernizare şi consolidare şi amenajări speciale. Din câte ştiu, nu este monument istoric, aşa că intervenţiile vor putea fi făcute mai uşor. Este central, aproape de un alt spaţiu cultural, Palatul Cesianu, e un spaţiu generos”, a mai spus Alexandru Florian.
Camera Deputaților a adoptat, miercuri, proiectul de lege privind înființarea Muzeului Naţional de Istorie a Evreilor şi al Holocaustului din România, cu 265 de voturi „pentru” şi o abţinere.

Proiectul a fost inițiat de deputatul Silviu Vexler, de la grupul minorităţilor naţionale, iar Camera Deputaților a fost forul decizional.

LACRIMI AMARE ÎN SHOWBIZ! OANA LIS A FĂCUT ANUNȚUL CUMPLIT! ‘VĂ ANUNȚ CU DURERE ÎN SUFLET…’

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
20:48 - Cum arată programul prezidențial al lui Nicolae Ciucă: „Este expresia unei noi viziuni de dreapta pentru România viitorului” (VIDEO)
20:45 - Riscurile la care ne expunem atunci când aruncăm medicamente expirate la gunoi. Un spital din Timișoara a găsit o soluție
20:43 - Nicolae Ciucă, la lansarea programului său electoral: „În România pe care o vom construi împreună, legea va fi mai presus de orice interes. Procesele nu mai trebuie să dureze ani de zile”
20:36 - 12 maşini incendiate şi doi oameni înjungiaţi în Lisabona, după ce oamenii au ieșit să protesteze din cauza unui caz de brutalitate a poliției
20:32 - Nicolae Ciucă: “Aceasta este miza programului meu / Voi fi un președinte care muncește, aproape de oameni și comunități. Voi fi prezent în viața orașelor și comunelor, inclusiv a sectoarelor” (VIDEO)
20:23 - Indignare, după ce Joe Biden a spus că Donald Trump ar trebui închis. Președintele SUA și-a corectat apoi declarația
20:20 - Ministrul Bogdan Ivan (PSD): Săracul domn Ciucă… Ultimele sale declarații parcă sunt din categoria emisiunii „Copiii spun lucruri trăsnite” (VIDEO)
20:18 - Ce gest deplasat a făcut Alina Ceușan într-o sală de teatru. Celebra influenceriță, criticată dur. Oana Pellea: „O rușine”
20:10 - O româncă a obținut zeci de mii de euro, după ce și-a păcălit iubitul italian să-și vândă casa. Ce a decis femeia să facă cu banii
19:54 - Ce a făcut Smaranda, fiica lui Codin Maticiuc, la nunta lui Theo Rose, în momentul în care s-a plictisit. Actorul s-a amuzat copios