Directorul firmei de artificii din Colectiv, interceptat când vorbea de distrugerea probelor, pleacă în Mauritius

Directorul firmei de artificii din Colectiv, interceptat când vorbea de distrugerea probelor, pleacă în Mauritius
Foto: observator.tv

Judecătorii Tribunalului București i-au permis lui Cristian Niță, fost director al firmei de artificii care a asigurat efectele pirotehnice în Clubul Colectiv, să plece din țară. Mai precis, acesta are voie să meargă în Republica Mauritius, în perioada 27 martie – 5 aprilie 2018, informează stirileprotv.ro.

65 de oameni au murit în urma incendiului din clubul Colectiv, din seara de 30 octombrie 2015.

Conform interceptărilor cuprinse în referatul Parchetului General cu propunerea de arestare preventivă a inculpaților, pe 31 octombrie 2015, una dintre angajatele firmei de efecte pirotehnice l-a contactat pe Cristian Niță, cerându-i să șteargă o serie de documente relevante din calculator, documente ce urmau să constituie probe la dosar.

Daniela Niță, administrator și acționar majoritar al firmei Golden Ideas Fireworks Artists SRL, și Cristian Niță, director, au fost reținuți în 2015 pentrufavorizarea făptuitorului și sustragerea sau distrugerea de probe ori de înscrisuri. Viorel Zaharia, pirotehnist, este acuzat de ucidere din culpă.

Procesul ”Colectiv” a început pe fond în mai 2017, dar a tot fost amânat, în principal pentru că nu au fost citate corect părțile vătămate din dosar.Inculpați mai sunt fostul primar Cristian Popescu-Piedone, patronii clubului și pompierii Antonina Radu și George Petrica Matei.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:19 - Despărțirea momentului. Mario Fresh și Alexia Eram și-au spus „adio”. Dezvăluiri despre separarea celor doi, în noua piesă a artistului
21:16 - Lucian Lungoci (PSD), despre Mircea Geoană: Pozează în povestea asta de independent și luptă împotriva partidelor politice, când el este, de fapt, produs politic (VIDEO)
21:14 - Boris Johnson a găsit un microfon ascuns în baie după o întâlnire cu Benjamin Netanyahu, susține fostul premier britanic în noua sa carte
20:57 - Cât costă kilogramul de varză în piață. Murăturile sunt mai scumpe
20:53 - Adrian Cozma: PSD dăunează grav României și dăunează grav sănătății PNL. Noi avem un țel cu totul diferit față de ce are PSD-ul. Marcel Ciolacu nu face decât să-l copieze pe Dragnea (VIDEO)
20:48 - Radu Miruță: Singurul candidat cu un mesaj credibil anti-PSD este Elena Lasconi. Geoană numai anti-PSD nu poate fi, Ciucă are mai multe poze cu PSD decât cu uniforma militară pe dumnealui (VIDEO)
20:36 - Diferența dintre carnea și ouăle din Ucraina față de cele din România. Prețul lor este mai mic
20:35 - Mihail Hodorkovski a șters postarea în care îl ataca pe Geoană
20:28 - Fiul lui Ștefan Bănică Jr. a făcut public totul. Ce interdicție i-a pus tatăl său: “Mi-a spus să nu mă …”
20:24 - Nicolae Ciucă: Românii vor avea grijă, cum au avut de fiecare dată în alegeri, să nu lase puterea într-un singur loc. Nu vrem să avem din nou PSD-ul la toate butoanele (VIDEO)