Sorin Lucaci va fi noul director general al ”Apelor Române” / Gabriel Francisc Știka, înlocuit din această funcție după ce a fost prins la volan cu permisul suspendat

Sorin Lucaci va fi noul director general al ”Apelor Române” / Gabriel Francisc Știka, înlocuit din această funcție după ce a fost prins la volan cu permisul suspendat
Foto. rowater.ro

UPDATE, 26 august, ora 21: Ministerul Mediului a anunțat că, de luni, director general al Administrației Naționale ”Apele Române” va fi Sorin Lucaci. El îl înlocuiește pe Gabriel Francisc Știka. Acesta a fost prins în trafic, deși avea permisul suspendat. În cazul său a fost deschis un dosar penal.

,,Am avut astăzi o discuție cu Directorul General al Administrației Naționale Apele Române, domnul Gabriel Francisc Știka, despre incidentul în care acesta a fost implicat în data de 11 august 2022. Astfel, în urma discuției, am decis ca începând de luni Apele Române să fie conduse de domnul Sorin Lucaci”, a declarat Barna Tánczos (UDMR), ministrul Mediului.

UPDATE, 26 august, ora 15: Președintele PSD, Marcel Ciolacu, susține că Gabriel Francisc Stika, care ar fi fost prins la volan cu permisul suspendat, o să fie „schimbat imediat” din funcția de director al Apelor Române, transmite G4Media.ro.

Știrea inițială: Directorul de la Apele Române, Gabriel Francisc Stika (PSD), a fost oprit în trafic de polițiști în noaptea de 11 august și avea permisul suspendat la acel moment, au declarat surse judiciare pentru G4Media.ro, care susțin că în cauză ar fi fost deschis un dosar penal.

Directorul de la Apele Române ar fi fost prins la volan cu permisul suspendat

Gabriel Francisc Stika a fost contactat de G4Media.ro și a recunoscut că a fost oprit de polițiști în noaptea de 11 august, însă a evitat să spună dacă avea permisul suspendat sau nu. Oficialul a menționat doar că a mai fost oprit în trafic cu ceva timp în urmă, dar că avocatul său a contestat procesul verbal.

Gabriel Francisc Știka. Foto: Facebook @ Ministerul Mediului – România

Întrebat dacă i s-a deschis dosar penal, el a afirmat: „Nu am această informație”. Ulterior, directorul de la Apele Române a invocat legătura telefonică slabă și nu a mai răspuns la apeluri.

Sursele G4Media.ro susțin că Gabriel Francisc Stika este un apropiat al vicepremierului Sorin Grindeanu, ministru al Transporturilor și prim-vicepreședinte PSD, fiind susținut puternic de el pentru funcția de director la Apele Române.

Stika a fost director la direcția de drumuri din perioada 2018-2020 din Consiliul Județean Caraș-Severin. Timp de patru ani, el a fost viceprimar PSD la Oțelul Roșu și este un apropiat al deputatului Ion Mocioalcă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`