Directorul de cabinet al ministerului muncii, cercetat de DNA pentru luare de mită, a demisionat

Directorul de cabinet al ministerului muncii, cercetat de DNA pentru luare de mită, a demisionat

Iulia Coruț, directorul de cabinet al ministerului Muncii, acuzată de luare de mită, și-a prezentat demisia luni dimineață, pentru ca acţiunea penală să nu afecteze imaginea ministerului şi a ministrului.

Menţionăm că directorul de cabinet al ministrului, Iulia Coruţ şi-a prezentat demisia de onoare în cursul acestei dimineţi, pentru ca acţiunea penală să nu afecteze imaginea ministerului şi a ministrului„, arată ministerul.

De asemenea, Iolanda Stăniloiu, purtătorul de cuvânt al Ministerului Munci, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, a declarat că Paula Mănuceanu, consilier la cabinetul ministrului, faţă de care s-a început, de asemenea, urmărirea penală, este în concediu, informează Mediafax.

Aşa cum a declarat zilele trecute, poziţia ministrului Muncii este că autorităţile abilitate trebuie să-şi facă datoria pentru a face lumină în acest caz. Ministrul nu a fost înştiinţat pe nicio altă cale de această procedură şi nici nu a fost invitată de instituţia sus-menţionată. Aşa cum menţionează şi DNA, începerea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie. Având în vedere stadiul cercetărilor, în acest moment, informaţii suplimentare nu sunt deocamdată publice„, se mai arată într-un comunicat al ministerului.

Iuliana Coruț, directorul de cabinet al ministrului Muncii,  este acuzată de luare de mită. Acesta ar fi primit bani pentru a permite unui bărbat să intre în posesia subiectelor la examenul pentru ocuparea funcţiei de consilier pentru afaceri europene în cadrul Direcţiei Generale Autoritatea de Management pentru POSDRU. (Detalii AICI)

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)