Directorii Boeing, obligați să se întâlnească cu familiile celor care au murit în cele două avioane prăbușite pentru care compania e vinovată

Directorii Boeing, obligați să se întâlnească cu familiile celor care au murit în cele două avioane prăbușite pentru care compania e vinovată
Foto: captură YouTube/aanchalsawhney

Compania americană Boeing a finalizat acordul de vinovăție din procesul intentat de guvernul american, miercuri, 24 iulie. Boeing nu a respectat măsurile convenite în 2021, după două tragedii aeriene.

Compania Boeing va fi trei ani sub supraveghere

Acuzația de fraudă legată de răspunsul companiei cu privire la două avioane Boeing 737 Max prăbușite a fost acceptată de reprezentanți companiei în cazul de „conspirație criminală”.

Potrivit documentelor înaintate magistraților, cazul se încheie prin recunoașterea vinovăției companiei și cu privire la acuzațiile de fraudă pe care le-a respins inițial.

Ancheta în care Boeing a recunoscut „frauda criminală” a vizat prăbușirea unei aeronave în Indonezia, în octombrie 2018, în care au murit toți cei 189 de pasageri și a uneia în Etiopia, în martie 2019, când au fost uciși cei 157 pasageri.

Acuzația adusă de procurorii americani a fost că, în urma tragediilor, Boeing a „eșuat în implementarea unui program de etică pentru a preveni și depista încălcările legilor americane de fraudă”, scrie France24.

În urma acordului, compania Boeing va fi trei ani sub „supraveghere organizațională”, în care va fi monitorizată de un organism independent în timp ce investește cel puțin 455 de milioane de dolari în programe de controlul calității și siguranță.

Mai mult, membrii consiliului de administrație vor fi obligați să se întâlnească cu familiile victimelor zborurilor prăbușite în 2018 și 2019. Până acum, cei afectați de tragedie nu au avut o reacție oficială după depunerea documentelor, dar cu doar câteva zile înainte familiile victimelor au indicat că vor cere magistraților să respingă acordul de vinovăție.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:17 - Care este diferența dintre roșiile românești și cele turcești. Românii consumă cele mai multe roșii de import din Turcia
20:57 - Ionuț Stroe (PNL), despre sprijinul UE pentru sinistrați: Sunt două tipuri de sprijin pe care Comisia Europeană le poate acorda României (VIDEO)
20:53 - Taximetriștii din Timișoara sunt la un pas de revoltă. „Dispeceratele au creat un adevărat cartel”
20:31 - Ministrul Mediului: „Vârful de debit pe Dunăre va fi pe 28-29 septembrie. Va fi mai mult decât dublu a ce avem acum” / Cum s-au pregătit autoritățile (VIDEO)
20:27 - A fost activat planul roșu de intervenţii! Peste 70 de copii, intoxicați după ce au mâncat hrana primită de la școală. Asistenţii şi medicii au scos pe bandă rulantă elevii din ambulanţe
20:22 - Primul trec electric cumpărat de România în ultimii 40 de ani a fost distrus de pietre. Vehiculul a intrat în reparații înainte de a fi pus în circulație
19:59 - Locul ascuns din România care este înconjurat de peisaje frumoase și legende. Puțin români știu despre existența lui
19:51 - Eugen Tomac a explicat în ce constă, de fapt, portofoliul obținut de România la Comisia Europeană: Nu are responsabilități care să influenteze major politicile în Europa (VIDEO)
19:50 - Tomac: Avem o degradare destul de serioasă a democrației în România și tăcerea Comisiei Europene, altădată foarte vocală, e extrem de suspectă și nemulțumitoare (VIDEO)
19:28 - Fost atacant la Arsenal a fost arestat pentru contrabandă cu substanțe ilegale. Fotbalistul a fost prins cu 60 kg de canabis