Director Poșta Română: Jumătate dintre angajați vor să fie vaccinați împotriva COVID-19
Pentru cea de-a doua etapă a campaniei de vaccinare aproape jumătate din angajaţii Poştei Române vor să se vaccineze împotriva coronavirusului, potrivit reprezentanților societății, care au precizat că mulţi dintre angajați sunt expuşi unui risc mare de infectare.
10.000 de angajați Poșta Română vor să se vaccineze
„De peste 10 luni, angajaţii din Poşta Română au fost în prima linie, pe stradă, au intrat în contact cu numeroşi oameni”, a declarat la Antena3 directorul general al Popștei Române.
Acesta a subliniat că numărul angajaților care doresc vaccinarea este de aproximativ 10.000.
“Avem peste 24.000 angajati şi 10.000 care şi-au exprimat intenţia de a beneficia de vaccin. Prin vaccinare cred că putem să revenim la normalitate”, a spus directorul Poştei Române, Horia Grigorescu, vineri, la Antena 3.
O situţie deloc uşoară se înregistrează şi în panificaţie, unde angajaţii lucrează în ture, în condiţii uneori greu de suportat.
„Pâinea este un aliment de bază, iar angajaţii noştri au fost în prima linie. E greu mai ales la cei care sunt la partea de coacere şi trebuie să poarte mască. Dar noi am respectat regulile de igienă.
La noi se lucrează în schimburi, mai ales noaptea, ca să avem pâine la prima oră”, a adăugat Daniela Voica, director tehnic Rompan, vineri, la Antena 3.
Câți români se încadrează în etapa a doua de vaccinare
Aproape 1,5 milioane deangajațiromâni dindomeniileconsiderate esenţiale potfacevaccinulîmpotrivaCOVID-19,din totalul de 5,6 milioane de angajaţi activi la nivel naţional, arată datele ZF pe baza cifrelorpublicede la Statistică şi Ministerul de Finanţe.
Etapa a doua de vaccinare, care cuprinde şi această categorie de angajaţi începe vineri, 15 ianuarie, iar angajatorii vor încărca listele cu persoanele din companie care vor să se imunizeze.
Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare, a spus că nu sunt mai mult de 1 milion de persoane din activităţile esenţiale care să se încadreze în criteriile din această fază.
„Am identificat categoriile de boli cronice. Numărul estimat al persoanelor de peste 65 de ani este de 3,8 milioane, dacă asociem şi persoanele cu boli cronice, probabil că depăşim circa 5 milioane de persoane. Dacă ne uităm la tipul activităţilor esenţiale, cred că nu depăşim 1 milion de persoane eligibile”, a spus marţi Valeriu Gheorghiţă.