Directoarea Colegiului Național I. L. Caragiale din București: “9 din 10 părinți nu ne lasă să ne facem treaba”

Directoarea Colegiului Național I. L. Caragiale din București: “9 din 10 părinți nu ne lasă să ne facem treaba”
Directoarea Colegiului Național I. L. Caragiale din București: “9 din 10 părinți nu ne lasă să ne facem treaba”, sursă foto: captură YT

Directoarea Colegiului spune că școala poate oferi modele prin profesori, însă puterea le este slăbită pentru că în majoritatea cazurilor, părinți vin la școală să își apere copiii, aducând scutiri medicale sau implicându-se prea mult în ceea ce ține de partea educațională ce revine profesorului.

Părinții nu-i lasă pe profesori să-și facă treaba

Andreia Bodea a dat și exemple de situații despre care spune că reprezintă obișnuința, nu excepția: “9 din 10 părinți așa sunt, nu ne lasă să ne facem treaba”, spune directoarea Colegiului I.L Caragiale din București.

Directoarea Colegiului I.L Caragiale din București semnalează că în școala pe care o conduce a fost un caz în care un elev avea la el droguri, iar reacția părintelui ar fi fost de amenințare cu presa dacă ia măsuri.

Andreia Bodea, directoarea Colegiului spune că le este tot mai greu profesorilor să ofere modele bune elevilor, cât timp există exemple de tineri care devin “de succes” fără să știe “prea multă carte”.

În plus, o mare problemă o reprezintă faptul că părintele nu le permite profesorilor “să își facă treaba”, pentru că fie intervine în actul educațional în privința notelor, fie își apără copilul chiar și atunci când i se dovedește că elevul are probleme la școală, chiar și când e vorba de consum de droguri, mai spune Andreia Bodea.

“(…) În mod repetat el chiulește și eu te chem la școală și tu vii și-mi spui: “Dar dumneavoastră altceva n-aveți de făcut, doamna directoare, decât să-mi urmăriți copilul?”

Eu te sun să-ți spun că el la materii de bac, are bacul peste o lună, zace de 2 săptămâni și tu asta îmi răspunzi? Nici nu ne lasă să ne facem treaba (n.red părinții).

Părintele a venit cu scutire de la medic: >. Și da, trebuie. Păi și atunci, eu ce să fac cu părintele ăsta? Și 9 din 10 așa sunt. Dacă te chem și-ți spun, domle l-au turnat colegii, are droguri în ghiozdan, are canabis, pe românește spus și tu mă ameninți cu presa? Păi ia-ți-l atunci.”, spune Andreia Bodea.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`