Carnea recuperată din lacul Tarniţa este de cal. Informaţia a fost confirmată de Directorul Direcţiei Sanitar Veterinare din Cluj.
Există suspiciuni că aceasta provine din judeţul Alba, judeţ în care are sediu şi firma acuzată că a distribuit carne de cal drept carne de vită unui depozit din Bucureşti, iar produsele au ajuns în cele din urmă şi în mai multe restaurante din capitală.
”Având în vedere culoarea cărnii, consistența, fibra musculară, faptul că lipsește marmularea, caracterele grăsimii. Calitatea noastră de specialiști ne obligă să ne pronunțăm și o facem poziționând că avem în față o carne de animal mare, respectiv carne de cal”, susține Maria Mihaiu, șef al serviciului LSVSA Cluj.
Autorităţile bănuiesc că sacii cu carne au fost aruncaţi de angajații unui abator sau de vreun comerciant speriat de scandalurile din ultima vreme.
”Noi nu avem o unitate care abatorizează carne de cal, nu avem unitate care tranșează sau depozitează. De aceea mă gândesc că această carne nu provine de pe raza județului Cluj. Carnea a fost trimisă la Institutul de Igienă Publica şi Sănatate Veterinara din Bucureşti pentru a fi analizată, iar rezultatele sunt aşteptate în 48 de ore”, a explicat Pivariu Nicola, director DSV Cluj.
”Urmează sa fim confirmaţi sau infirmaţi, însă noi credem în prima variantă şi avem argumentele pentru asta”, a conchis Mihaiu.
Întreaga cantitate de carne scoasă din lac era carne proaspătă si nu a ridicat nici un fel de probleme de contaminare a apei.
În acest moment, aceasta este depozitată într-un mijloc auto specializat, urmând să meargă pentru incinerare la Protan Dej.