Diplomele de studii emise în Republica Moldova vor fi recunoscute în România

Diplomele de studii emise în Republica Moldova vor fi recunoscute în România
Foto: pixabay.

Diplomele de studii pentru toate nivelurile de învățământ, care au fost emise în Republica Moldova vor fi recunoscute și în România.  Acordul a intrat în vigoare luni, 20 iunie.

Studiile basarabenilor vor fi recunoscute în România

„Ambasada României are plăcerea să informeze că la 20 iunie 2022 au fost finalizate procedurile interne în România și Republica Moldova necesare intrării în vigoare a Acordului între Guvernul României și Guvernul Republicii Moldova privind recunoașterea reciprocă a diplomelor, certificatelor și titlurilor științifice, semnat la București la 23 noiembrie 2021”, precizează Ambasada României în Republica Moldova.

Un proiect de lege  privind recunoașterea reciprocă a diplomelor, certificatelor și titlurilor științifice a fost aprobat în 29 decembrie 2021.

Acordul stabilește modalitățile de recunoaștere a tipurilor actelor de studii la toate nivelurile de învățământ, începând cu învățământul general și terminând cu titlurile științifice și științifico-didactice.

Fapt ce va facilita mobilitatea academică și profesională a cetățenilor din ambele state, dar și recunoașterea pe plan internațional a actelor de studii obținute în Republica Moldova.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`